Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadar 2012. okupit će 200 dalekoprugaša

04.07.2012. 22:00
Zadar 2012. okupit će 200 dalekoprugaša


Otvoreno državno prvenstvo i prvenstvo grada Zadra u aquatlonu drugu će se godinu za redom održati na zadarskoj rivi. U nedjelju, 8. srpnja, na Obali kralja Petra Krešimira IV snage će odmjeriti 200-injak domaćih i inozemnih dalekoprugaša, sudionika pet utrka koje će, ovisno o dobi i kategorijama, uključivati različite plivačke i trkačke dionice. Organizator natjecanja ponovno je Triatlon klub Zadar, čiji su predstavnici na današnjoj tiskovnoj konferenciji medije upoznali s detaljima Aquatlon Zadra 2012.
– Prostor je savršen za ovakvu manifestaciju: riva je prekrasna, more čisto… Iz tih razloga Prvenstvo Hrvatske ove godine želimo podići na još veću razinu, da bismo u bliskoj budućnosti organizirali i međunarodna natjecanja – istakao je Ivan Gobin, predsjednik TK Zadar, dok je trener Edgar Nimac izvijestio o tehničkim pojedinostima utrka.
– Prve su na rasporedu promotivne utrke za djecu od osam godina i mlađe, odnosno za djecu od devet do 14 godina. Nakon njih startat će sudionici glavne utrke Prvenstva grada Zadra, a uvertira u Otvoreno prvenstvo Hrvatske u aquatlonu bit će sprint aquatlon utrka za kadete i kadetkinje koja je također državno natjecanje – kazao je Nimac te pozvao zaljubljenike u triatlonski sport da se u nedjelju odazovu u što većem broju.
– Vjerujemo da ćemo do nedjelje zaprimiti još prijava iskusnih triatlonaca, no željeli bismo da se na rivi u ulogama promatrača i sudionika nađe što veći broj Zadrana. Jedan od ciljeva ove manifestacije upravo je približiti našim sugrađanima sport koji u svijetu i kod nas bilježi sve veći rast – podvukao je Nimac.
Nagradni fond glavne utrke (plivanje 1000 m, trčanje 5000 m) PH iznosi 4000 kuna  i bit će raspoređen za najboljih pet natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ostali sudionici nadmetat će se za odličja koja će biti dodjeljivana po kategorijama. Predprijave za Aquatlon Zadar 2012. traju sve do nedjelje u 8 sati, dok su nakon standardnih prijava prve utrke na rasporedu od 10 sati. Klasični aquatlon, Otvoreno PH starta u 12:00.