Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Nisam htio stranci nanijeti štetu”

04.07.2016. 22:00
“Nisam htio stranci nanijeti štetu”


– Zbog obveza nisam u mogućnosti biti maksimalno angažiran ali ću i dalje biti dio HNS-a, uvijek na raspolaganju – kaže Gregov
Ne želim ništa komentirati. Ja sam još prije tri mjeseca  najavio povlačenje zbog brojnih obveza koje imam u prvom redu u  poslovnom, ali i u privatnom smislu i to sam najavio upravo zbog  toga jer nisam želio naprasno otići i time stranci nanijeti štetu.  Zbog obveza nisam u mogućnosti biti maksimalno angažiran ali ću  i dalje biti dio HNS-a i na raspolaganju kada god to bude trebalo –  izjavio je jučer Ivo Gregov, predsjednik zadarske Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke.
Gregov se ipak, na ovaj način kratko očitovao na tekst objavljen  dan ranije u našim novinama, a prema kojemu smo od izvora bliskom vrhu stranke saznali kako je dobio ‘ultimatum’ da u roku od  nekoliko dana sazove skupštinu kako bi se izabralo novo vodstvo ili  će za povjerenika stranke biti imenovan Nikša Vrkić, aktualni direktor Hidrocentrale u Obrovcu.
Prema informacijama koje je jučer objavio Zadarski list, situacija  u zadarskome HNS-u bila je i jedna od tema razgovora dijela  dužnosnika na nedavno održanom skupu HNS-ovaca u Tuhelju  gdje se razmatrala predizborna strategija stranke za predstojeće  parlamentrane izbore.
Dio stranačkog vodstva je, među ostalim, Gregovu zamjerilo da  nije u roku od godine sazvao izvještajnu skupštinu, da nije izabran  tajnik, da nije održana niti jedna skupština niti jednog ogranka te  da primjerice, gradski HNS nije sazivao gotovo ni jednu “svoju”  pressicu već bi se one održavale samo onda kada bi u grad došao  netko iz vrha stranke.
Ivo Gregov je na kraju samo još jedanput ponovio kako ostaje  vjeran stranci i da je za nju – uvijek tu.