Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nadbiskup blagoslovio vitraje sv. Eufemije i zahvalio dobrotvorima

Autor: Andrina Luić

04.08.2013. 22:00
Nadbiskup blagoslovio vitraje sv. Eufemije i zahvalio dobrotvorima

Foto: Andrina LUIĆ



Nikad nisu zaboravili odakle su, nisu zaboravili svoje ljude, kraj iz kojeg su potekli. Oni su naš blagoslov i mi im se nikad nećemo moći dovoljno zahvaliti, rekao je jučer na prigodnoj svečanosti u Crkvi sv. Eufemije u Sutomišćici župnik don Antun Pećar, pozdravljajući Slavka Profacu i Vesnu Dužić, koji su u proteklih desetak godina u Americi skupili oko 76.000 dolara i donirali ih za obnovu mjesne crkve.
Iz ruku zadarskoga nadbiskupa, monsinjora Želimira Puljića, koji  je jučer predvodio misno slavlje u Sutomišćici te blagoslovio nove vitraje i obnovljene oltarne slike, Slavko i Vesna primili su zahvalnice, a bila je to prilika i da se Sutomišćica zahvali svojoj velikoj prijateljici i dobrotvorki prof. dr. Waltraud Schwarzhappel, koja godinama ljetuje u tome malome ugljanskome mjestu i restaurira oltarne slike. Za predani rad nagrađen je i Đenko Marin, zvonar crkve sv. Eufemije, koji taj posao “službeno” radi već 15-ak godina, iako je, prema vlastitim riječima, u crkvi cijeli život.
– Kada bih se želio zahvaliti svakome od vas ponaosob, to bi trajalo do sutra. Hvala, dragi vjernici, za vaš rad i trud svih ovih godina, hvala i Općini Preko što nam je pomagala. Vaša imena upisana su u ruku Božju i srce Božje, naglasio je don Pećar te pozvao vjernike da i dalje pomažu svojoj mjesnoj crkvi, bez obzira na to gdje žive, jer, nažalost, u crkvi treba još puno toga obnoviti.