Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Slavonci koji ljetuju u ninskom kraju došli na svoje

Autor: Branko Božić

04.08.2013. 22:00
Slavonci koji ljetuju u ninskom kraju došli na svoje

Foto: Branko BOŽIĆ



U seriji ovoljetnih bogatih i zanimljivih zabavno glazbenih događanja u Ninu u subotu navečer na ljetnoj pozornici pored crkvice sv. Križa, pred oko tisuću i pol Ninjana te domaćih i stranih gostiju, nastupio je trenutačno najpopularniji hrvatski tamburaški sastav “Bosutski Bećari” iz Vinkovaca.
Slavonci koji već 32 godine djeluju na hrvatskoj tamburaškoj sceni svojim su poznatim hitovima Samo me jednom pogledaj, Želim te noćas, Sad kad došla si i drugima, a koje su u zadnje vrijeme snimili zajedno s dalmatinskom klapom Cambi jednostavno zapalili vruću ljetnu ninsku atmosferu.
Na njihovom bogatom repertoaru, koji su izvodili puna dva i pol sata, bilo je puno lijepog i zabavnog počevši od slavonskog melosa, dalmatinskih napjeva pa do pop i rocka. Sedmorica veličanstvenih kako ih od milja zovu voditelj Dalibor Trabak i članovi Ivan Šebaj, Darko Jukić, Marin Bane, Viktor Šepec, Ivan Cikaš i Tomislav Pavić na kraju su s pozornice ispraćeni dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom raspjevanih i prezadovoljnih gledatelja, a posebno su ih toplo ispratili njihovi “zemljaci” Slavonci koji ovih vrućih ljetnih kolovoskih dana provode godišnje odmore u Ninu i njegovoj široj okolici.