Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadar (ni)je favorit (i) ovaj put

04.09.2011. 22:00
Zadar (ni)je favorit (i) ovaj put


Medveščak, Konimom, Zaprešić i Zadar će se boriti za titulu prvaka – ističe trener Zadra Šime Mijolović


Kuglači Zadra u  subotu će odigrati premijernu utakmicu u sezoni  2011./12. U goste im dolazi  Rijeka, a u tom susretu Zadrani ne bi smjeli imati problema da uhvate premijernu  pobjedu u prvoj ligi, s obzirom na to da će im protivnik u subotu ipak biti  mnogo slabija momčad, koja  je jedina i ostala u ligi.
– Mnogo smo jači sastav  od njih. Oni su nešto jači  nego prošle sezone jer su im  se neki igrači vratili, ali ipak  ne bi nam smjeli stvoriti  veće probleme – najavio je  dvoboj s Riječanima trener  Zadra Šime Mijolović.
Najava dvoboja s Rijekom  bila ipak nešto jednostavnija  nego najava cijele sezone,  koja bi ovaj put trebala biti  možda i najzanimljivija u  povijesti Hrvatskog prvenstva.
– Mnogi klubovi su se  pojačavali. I to ne samo  onako. Stigli su u Hrvatsku  ligu neki super jaki igrači, a  nekoliko klubova je zaista  napravilo vrhunski posao.
Dakle, za titulu prvaka bi  se trebali boriti…
– Medveščak, Konimom,  Zaprešić i Zadar. Odlična je  i Grmoščica, koja je možda  za nijansu slabiji sastav, ali  sastav koji može svakome  zakomplicirati život.
Idemo redom. Medveščak  se čini jako opasan. Do  jučer je taj sastav bio drugoligaški, a sada se čini kao  možda najveći favorit.
– Jaki su. Dalekovod im je  sponzor i ta tvrtka im je  omogućila da se strašno pojačaju. Već u drugoj ligi su  angažirali našeg bivšeg  igrača Primoža Pintariča, a  sada je još jedan naš bivši  igrač Branislav Bogdanović  potpisao za njih. Dovoljno  je reći da je Bogdanović  prošle sezone bio najbolji  igrač lige. Stigao im je i  najbolji igrač slovenskog prvenstva i svjetski viceprvak  Gornik. Došao je i jaki Jagić.  Fantastična momčad.
Prošle sezone veliki konkurent u većem dijelu sezone bio je Zaprešić. Oni su  zadržali istu momčad i…
– I doveli Galjanića iz Njemačke. Jači su nego lani.
Jači nego prošle sezone  izgleda i Konikom Osijek,  momčad koja ne zna nego  biti u vrhu ljestvice.
… a Zadar?
– Njima je iz gradskog  rivala Kandit Premijera stigao Matko Bulka. On je  hrvatski reprezentativac i s  njime su popunili rupu u  sastavu. I Konikom će s  dovođenjem Bulke i zadržavanjem niza jakih  igrača biti izrazito opasan.  Bit će to velika bitka između  ova četiri kluba.
A Zadar? Od početne šestorke zadržali ste petoricu  igrača. Otišao je već spomenuti Branislav Bogdanović. Vratio se iz splitskog  Poštara Stanko Čota. Ipak,  s tom zamjenom činite se  slabijima?
– Ne puno.
Ipak, Bogdanović je bio  najbolji igrač lige?
– To stoji, ali ako Čota  ponovi igre iz Poštara, vjerujem da bismo mogli nadoknaditi odlazak Bogdanovića.
Zadarski trener istaknuo  je da postoji još niz faktora  koji će odlučivati o snazi  njegove momčadi.
– Imamo zaista jaku i iskusnu momčad, no valja vidjeti tko će u kakvoj formi  biti. Očekujem od svih  igrača da podnesu teret u  ovoj sezoni. Prošle sezone  odličan je bio kapetan Mario  Baljak. A mnogo toga  očekujem i od našeg najmlađeg igrača Hrvoja Marinovića, koji je imao sezonu  za kaljenje i bio je dobar. A  ako i on ove sezone napravi  korak više, siguran sam da  ću onda moći reći da nismo  slabiji nego lani.
Osim domaćeg prvenstva  vrlo brzo vas očekuje i prvi  međunarodni izazov?
– Svjetski kup će se  održati od 4. do 10. listopada u njemačkom Augsburgu.


Međunarodni nastupi




Prvi europski izazovi  na rasporedu su već u  listopadu. Tako će na  Svjetskom kupu koji će  se održati u Augsburgu  i na kojemu nastupaju  prvaci najjačih europskih kuglačkih zemalja  nastupiti kuglači Zadra  i kuglačice Zagreba.  Na Europskom kupu u  talijanskom Bolzanu  nastupit će Zaprešić i  Mlaka, dok će NBC  Kup ugostiti makedonsko Skoplje, a tamo će  se od muških momčadi  naći Grmoščice i Konikom Osijek, a Hrvatsku  će predstavljati i kuglačice Zagreb-Zabokya te Istre.


Nismo niti stali s radom


Iza kuglača Zadra su naporne pripreme za novu  sezonu. Momčad je manje-više ostala ista, a u Zadar  su često dolazili i igrači koji nemaju prebivalište  ovdje.
– Intenzivno smo radili posljednjih mjesec dana. Često smo znali biti kompletni. No iako su one prave  pripreme počele početkom kolovoza, mi rekreativno  gotovo da i nismo stali s radom. Non-stop smo  bacali kugle – ističe Mijolović.