Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nepoželjna podstanarka nakon 19 mjeseci sama iselila

Autor: Suzana Bandić

04.09.2013. 22:00
Nepoželjna podstanarka nakon 19 mjeseci sama iselila

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon godinu i pol sudovanja Rada Knežević, Zadranka sa zagrebačkom adresom, jučer je ponovno ušla u svoju obiteljsku kuću na Biogradskoj cesti. Ključeve joj je mirno predala Marija Prpić Kelava, najmoprimka, koja je to još od proljeća prošle godine uporno odbijala učiniti.
– Još sam u nevjerici da je sve prošlo tako mirno i da se konačno riješilo, ali sam izuzetno sretna. Preostaju još sudovi, jer ni lipu za najam još od siječnja 2012. godine nisam dobila, kaže Knežević.
Prpić Kelava u kući je otvorila Dom za stare osobe “Dom Bušljeta”, no odmah nakon što je uselila u kuću sve je krenulo naopako i mimo ugovorenog zbog čega je Knežević odlučila raskinuti ugovor.
– Mislila sam da će ovo trajati deset godina. Ne znam što se to dogodilo da se najmoprimka predomislila i vratila mi ključeve. Možda je presudna bila kaznena prijava koju sam ja podnijela protiv nje. Meni je, zaista žao da je do svega ovoga moralo doći, ali ta žena me prevarila. Duguje mi oko 170 tisuća kuna i ja od potraživanja svog novca neću odustati – kaže Knežević dodajući još kako joj je žao staraca koji će ostati i dalje u prizemlju kuće.
Prizemlje je, kaže, u vlasništvu njezine rodbine pa je to onda njihova briga, ali i nadležnih institucija budući da Prpić Kelava tu djelatnost obavlja bez potrebnih dozvola.