Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Butić: Kada bod izboriš u sudačkoj nadoknadi, moraš biti zadovoljan

04.09.2016. 22:00
Butić: Kada bod izboriš u sudačkoj nadoknadi, moraš biti zadovoljan


Zadar je na gostovanju kod OSK-a u 2. kolu Treće HNL osvojio bod odigravši 2:2. Iako su u Zadrovom taboru najavljivali pohod na trobod u Otoku kod Sinja, na kraju moraju itekako biti zadovoljni ovim bodom. Jer, do njega su Zadrani došli pogotkom Ivana Šimurine u 3. minuti sudačke nadoknade.
– Kada se bod spasi u posljednjoj minuti sudačke nadoknade onda se jednostavno mora biti zadovoljan – kazivao je nakon utakmice Josip Butić, trener Zadra.
– Kao što sam i pretpostavio Zadar se još mora adaptirati na trećeligška gostovanja koja imaju svoje specifičnosti. Moram pohvaliti domaćine jer utakmica je bila bez grubosti i pritiska, puno manje nego što sam očekivao. Zahvalio bih im se na gostoprimstvu, a svojim igračima sam nakon utakmice kazao da su ovo prve porođajne muke i da se što prije moramo prilagoditi tome.
Bod je Zadranima donio Ivan Šimurina pogotkom u 3. minuti sudačke nadoknade. I to u situaciji kada ga je Zadrov strateg praktički prebacio u vršak napada.
– Svaki trener, pa tako i ja, tijekom utakmice donosimo različite odluke. Nekada pogodimo izmjenama ili taktičkim zamislima, a nekada promašimo. Mi smo ovoga puta pogodili s obje izmjene. Čulina je ušao u igru i zabio pogodak, a u posljednjih deset minuta utakmice smo išli na preskakanje igre gdje sam Šimurinu poslao u napad i to nam se isplatilo. I prije ovoga gola on je bio u dvije dobre prilike koje nije uspio iskoristiti. Na našu sreću treći njegov pokušaj je bio uspješan. Šimurinu sam uoči utakmice pripremio za takvu varijantu rekavši mu da ću ga u slučaju nepovoljnog rezultata gurnuti u napad. Nažalost to se i obistinilo jer smo dva puta sustizali zaostatak. Bilo je logično s obzirom na mali travnjak preskakati igru i na kraju smo ipak uspjeli doći do tog vrijednog boda. S obzirom da je bilo još podjela bodova u 2. kolu smatram da ovaj remi nije neuspjeh, a to nam govori da ova liga neće biti lagana.
Zadar u sljedećem kolu na Stanovima dočekuje momčad Zmaja iz Makarske.
– Kao i svaka utakmica i ova protiv Zmaja će zasigurno biti teška. Momčad Zmaja kao i ostale za nas su u ovome trenutku nepoznanica. Pokušat ću preko svojih prijatelja i poznanika trenera saznati nešto više o Makaranima. Bez obzira na sve mi na svom travnjaku protiv svakog suparnika moramo ići na pobjedu. Mislim da smo kvalitetnija momčad i vjerujem da ćemo doći do tri boda. Vjerujem da će nas i navijači doći podržati. Kazao sam svojim igračima da svojom izvedbom na travnjaku na svakoj sljedećoj utakmici moramo privući tridesetak navijača više tako da za par kola udvostručimo, ili utrostručimo podršku s tribina. Samo pravim igrama i rezultatima to možemo učiniti i na kraju dohvatiti željeni cilj, povratak u Drugu ligu.