Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nama su i sitna ulaganja – kapitalna

04.09.2016. 22:00
Nama su i sitna ulaganja – kapitalna


Članovi Mjesnog odbora Jazine II u posljednjih godinu dana revno su prionuli izvršenju nekih od ciljeva koje su postavili kada su pobijedili na izborima.
Tim suradnika na čelu s predsjednikom Mjesnog odbora Nikolom Zorićem, pri dovršetku je uređenja dvorane u prostorijama MO-a koja će se tijekom rujna staviti u funkciju i dati na korištenje građanima.
– Prošle godine smo krenuli s organiziranjem radionica, izložbe, Dragon teatar je održavao školu glume za djecu i odrasle, tečaj joge u ovoj dvorani. Tijekom rujna krećemo sa rekreacijom za umirovljenike. Ideja je da se ovaj program provodi tri puta tjedno u jutarnjim satima i za umirovljenike će biti potpuno besplatan, najavio je Zorić.
Pri kraju je renoviranje dvorane, parket je izbrušen i lakiran, promijenjena je vanjska stolarija, obojani su zidovi. Od stare i nekad zapuštene prostorije, dvorana će uskoro osvanuti u novom ruhu.
Prošle godine u ovom su se u MO-u održavale i razne predstave, tečajevi plesa, a suradnja se s udrugama nastavlja i tijekom ove godine. Novina je, dodaje Zorić, škola šaha koju će također organizirati u prostorijama Mjesnog odbora kako bi se animirala djeca, ali i odrasli zainteresirani za ovu popularnu društvenu igru.
– Svojim zalaganjem u slobodno vrijeme i uspješnom suradnjom s Grdaskom upravom i pročelnicom Dolores Grdović Kalmeta uspjeli smo oživjeti ovu četvrt. Cilj nam je otvoriti vrata Mjesnog odbora stanovnicim ovog dijela grada. Želimo da MO bude funkcionalan, mjesto okupljanja, druženja, različitih aktivnosti, pojasnio je Zorić. Mišljenja je kako MO mora imati svrhu za svoje stanovnike, a u MO Jazine II ima ih više od sedam tisuća.
– Kad već imamo ovu novouređenu dvoranu želimo mlade ljude uključiti u aktivnosti, tribine, predavanja. I ne samo mlade, već i ostale kako bi se uključili aktivno u društvo. Nećemo sjesti ispred dućana i piti pivo, ići na instagram. Imamo i dobru suradnju s Udrugom djece poginulih branitelja koji će našu dvoranu koristiti za svoje sastanke, kazao je Zorić.
Mislili su članovi MO-a i na najmlađe sugrađane pa su u Ulici Sv. Vinka Paulskog napravili dječje igralište, postavili tobogan, ljuljačke i uredili okoliš.
Radilo se i na postavljanju rasvjete u dijelu Puta Murvice. Postavljena su prometna ogledala na raskrižju Saljske ulice, uređeno je parkiralište nasuprot JVP Zadar, postavljene su klupice u Saljskoj ulici.
Nisu ovo, kaže Zorić, neka velika kapitalna ulganja, ali s obzirom na to da Grad nema dovoljno sredstava i ovo je velik iskorak i napredak.