Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stavros nadmašio sve prethodnike

04.09.2016. 22:00
Stavros nadmašio sve prethodnike


Virski Trg sv. Jurja i obližnji obalni pojas na Jadru ove su subote u kasnim večernjim satima bili poprište još jednog nezaboravnog ljetnog glazbenog spektakla. Pred oko tri tisuće natiskanih Virana, domaćih i stranih turista, te poklonika dobre zabave koji su na otok Vir potegnuli iz Zadra, Nina, Privlake, Vrsi, Galovca i ostalih mjesta nastupio je neponovljivi splitski pop pjevač Jasmin Stavros.
Uz izuzetno kvalitetnu glazbenu podršku benda Naranča s otoka Brača, koja ga već zdušno prati tridesetak godina, svojim je hitovima dignuo na noge sve mlado i staro na Trgu sv. Jurja, inače epicentru svih ovoljetnih glazbeno-kulturnih događanja na otoku Viru. Za razliku od svih njegovih prethodnika, poznatih domaćih pjevača i pjevačica što su ovog ljeta u velikom broju prodefilirali virskom glazbenom scenom, Stavrosov koncert trajao je puna tri sata bez predaha i okončan je točno u jedan sat poslije ponoći.
Po onome što se moglo vidjeti i čuti među rasplesanom publikom raspoloženje je bilo takvo da bi svi najradije uz Stavrosa i njegov bend da je bilo moguće ostali do zore. Na sebi svojstven način izvodio je brojne svoje uspješnice, a istovremeno s lakoćom komunicirao sa okupljenima koji su uz često podignute ruke s njime uglas pjevali. Atmosferu je na početku zagrijao skladbama Opala, Južnije manje tužnije, Lidija, da bi uslijedile Nemoj se udavati, Ona me ostavlja, Ljubomorni ljudi, Neka je šarala, Hladno a tebe nema i tako redom, da bi na koncu u nekoliko biseva izveo Dao bih sto Amerika te Umoran sam, čime je i okončao nezaboravan nastup na otoku Viru.
Prije nego što je sa svojom glazbenom družinom sišao s pozornice, Stavros je zahvalio organizatorima općini Vir i Vir turizmu što su mu pružili priliku da nastupe na Virskom ljetu. Onog trena kad se spustio na čvrsto tlo okružili su ga brojni njegovi obožavatelji i fanovi želeći se za trajno sjećanje na ovaj nastup fotografirati s njime.