Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Krojači Zadrove sudbine

Autor: Drago Bajković

04.10.2008. 22:00
Krojači Zadrove sudbine

Foto: Vedran SITNICA



Ono što nam možda odgovara kod “krojača” je to da se vole nadigravati, nisu tvrda momčad i tu možemo tražiti svoju priliku. Prije svega moramo odgovoriti agresivnošću i odlučnošću jer mi smo ti kojima bodovi puno više trebaju, kazao je Zvone Jurić, trener Zadra
Sudbonosno pitanje prije nedjeljnog dvoboja na Stanovima je: hoće li Zadar napokon ostvariti prvu pobjedu i pomaknuti se s jednog boda koliko trenutačno ima na svom kontu. Suparnik Zadru u 10. kolu Prve HNL je Varteks koji na Stanove stiže svjestan krize domaćina i zasigurno će to pokušati iskoristiti. Kao što je poznato Dalibora Zebića je nakon ostavke na klupi zamijenio Zvonimir Jurić, njegov dojučerašnji zamjenik, a koliko će ravnati Zadrovim orkestrom ovisit će i o ishodu nedjeljne utakmice. Zadru su bodovi nasušno potrebni, o porazu u Stanovima niti ne žele razmišljati jer bi to bilo ravno tragediji i prvenstvo bi za Zadrove trupe praktički bilo završeno.
Spašavanje sezone
– Ulog je ogroman što naravno nosi i ogromni pritisak. Varteks moramo pobijediti, jednostavno nemamo izbora – kazivao je jučer ujutro Zvone Jurić, trener Zadra.
Zadrani nisu briljirali ni u oglednoj utakmici koju su odigrali s Polačom, svjesna je toga i novi Zadrov strateg.
– Nije bilo dobro u što se mogao uvjeriti svatko ko je gledao utakmicu s Polačom. I dalje je prisutan veliki grč u igri kod mojih igrača, nema preciznosti i odlučnosti. Vidljiv je strah da se nešto ne pogriješi i onda su noge olovne. Upravo iz tih situacija napravi se pogreška koja u pravilu rezultitra zgoditkom u napoj mreži.
Ipak, Jurić je borac i optimist, uostalom takav je bio i na zelenom travnjaku.
– Borit ćemo se svim srcem u to nitko ne treba sumnjati. Puno smo kroz protekli tjedan pričali s igračima i svjesni su ukakvoj se situaciji nalazimo. Nitko niti ne želi razmišljati o o eventualnom porazu jer bi u tom slučaju za nas prvenstvo skoro pa bilo završeno. S druge strane jedna pobjeda može učiniti čuda, vratiti nas na pobjedničke staze i tada bi dostizanje suparnika na ljestvici bilo u sferi realnosti.
Varteks zna u kakvoj se Zadar nalazi situaciji, tražit će svoju priliku na Stanovima.
– Sigurno neće doći s izvješenom bijelom zastavom. Svjesni su da se Zadar nalazi u teškoj situaciji i pokušat će to iskoristiti. Međutim, na nama je da ih u tome onemogućimo. Ono što nam možda odgovara kod “krojača” je to da se vole nadigravati, nisu tvrda momčad i tu možemo tražiti svoju priliku. Prije svega moramo odgovoriti agresivnošću i odlučnošću jer mi smo ti kojima bodovi puno više trebaju. Naravno, pritom ne mislim na grubu igru već maksimalno borbenu.
Pritisak
Morat će se Zadrani boriti ponajprije protiv pritiska.
– Najprije moramo pobijediti sami sebe i taj ogromni pritisak koji nam visi nad glavama. Uvjeren sam da je došao i taj trenutak kada ćemo uspjeti skinuti tu blokadu u glavama i krenuti onako kako mi to znamo. Valjda je došlo vrijeme i da nas Bog nagradi za bornenost i trud, naravno ako to zaslužimo protiv Varteksa. U svakom slučaju primarna zadaća svakoga igrača u nedjelju je da na terenu da 120 posto svojih mogućnosti, a onda što bude. Jedino pravim pristupom možemo do toliko željene pobjede.
Bit će i promjena u momčadi koja će istrčati kontra “krojača”.
– Istrčat će najspremniji. Čekat ću posljednji trening i nakon njega odlučiti tko će igrati protiv Varteksa. Promjena će svakako biti. Zbog tri žuta kartona ne može igrati Ferdo Milin. Što se tiče formacije ona se neće bitnije mijenjati, igrat ćemo najvjerojatnije s dva zadnja vezna, a u špici će biti Želimir Terkeš. Što se tiče vratara odluku ću donijeti u posljednji trenutak, Vuković ili Ježina, branit će onaj koji bude najspremniji – kazao je na kraju Zvonimir Jurić.
Vjerojatni sastav: Vuković (Ježina), Batkoski, Puljić, Parmaković, Pletikosić, Ljubičić, Jerbić, Bilaver, Surać, Tomasov, Terkeš.