Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Odvjetnici tražili slobodu

Autor: Minja Gugić

04.10.2009. 22:00
Odvjetnici tražili slobodu


Prihvaćeni su prijedlozi obrane za saslušanjem vještakinje psihijatrijske struke i nekolicine svjedoka, ali je odbijen zahtjev za puštanjem na slobodu optuženog Denisa Budana i Alena Čirjaka


Na Županijskom sudu u Zadru u ponedjeljak je trebao biti nastavljen dokazni postupak u suđenju protiv Denisa Budana (31), Alena Čirjaka (38) i Đonija Jelića (35) zbog droge. No, suđenje je odgođeno na prijedlog branitelja optuženih za saslušanjem nekolicine svjedoka i saslušanjem vještakinje psihijatrijske struke dr.sc. Elizabete Dadić – Hero što je Sudsko vijeće kojim predsjeda Boris Radman i prihvatilo, ali opet je odbijen zahtjev Čirjakovog odvjetnika Branimira Zorice i Budanove braniteljice Tanje Budimir za njihovim puštanjem na slobodu.
Naime, iako je odvjetnik Zorica taj zahtjev Sudskom vijeću podnio po drugi put, tužitelj Duško Berović se usprotivio s čim su se članovi Sudskog vijeća i složili. Branitelj Branimir Zorica detaljno je obrazložio svoj zahtjev za puštanjem njegovog klijenta na slobodu naglasivši među ostalim kako je Alen Čirjak u pritvoru već punih 13 mjeseci.
– On nikada nije optužen zbog preprodaje droge. Osim toga je otac šestero djece od kojih najstarije ima 13 godina, a najmlađe je rođeno samo par dana prije nego što je on uhićen. Prima vojnu mirovinu koja je mala, a njegova supruga također ima vrlo male prihode. Sada je sama s djecom. On osim što skrbi o svojoj obitelji, skrbi i o maloljetnom djetetu svoga brata koji je nesretnim slučajem poginuo na Vranskom jezeru. Mogućnost ponavljanja djela apsolutno je izlišna – zaključio je odvjetnik Zorica.
No, kako je suđenje odgođeno za petak, Budan i Čirjak ostaju u pritvoru, dok se Đoni Jelić koji redovito kasni na početak rasprava, brani bez odvjetnika i jedini je na slobodi.
On je, naime, optužen za posjedovanje droge, dok se Denis  Budan  i Alen Čirjak optužnicom terete za posjedovanje heroina zbog preprodaje.
Naime, prema optužnici Denis  Budan  se tereti da je od kolovoza, pa do sredine rujna na području Biograda, Pakoštana i Vrane nabavljao heroin, koji je potom prodavao i to najčešće Alenu Čirjaku, pa mu je tako 23. rujna lani prodao 53,1 grama heroina i zaradio 11 tisuća eura.
Čirjaka optužnica tereti za “dilanje”, dok je Jelić optužen da je od Alena Čirjaka kupio 1,9 grama heroina koji je “platio” ribom.