Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U nadi je jedina utjeha

04.10.2010. 22:00
U nadi je jedina utjeha


Ako pod nadolazećim dvobojima uzmemo u obzir samo domaće susrete kao kudikamo izgledniju priliku za prikupiti pokoji bod, Zadrane opet čeka težak posao


Kako se Zadar od moćne momčadi koja je prošle sezone dominirala u većini utakmica transformirao u davljenika s dna ljestvice i klub na čijem kontu nije upisan niti jedan bod? Vrlo jednostavno. Kad ostanete bez sedam igrača, a preostali odrade polovične pripreme te potom iz ovih i onih razloga ne nastave trenirati redovito, kada ste osuđeni na gostovanja odlaziti s osam, maksimalno devet igrača, a kod kuće svih 60 minuta bazirati na sedmorici koju je, zbog neiskustva ostalih, poželjnije ne vaditi s parketa – onda je poraz od Ivančice u petom kolu, kao i svi prethodni, samo tužan odraz trenutačne realnosti. Rukometaši Zadra u subotu su dali gotovo maksimum mogućnosti, htijenja nije nedostajalo, većinu utakmice imali su prednost, no to im ipak nije bilo dovoljno. A pitanje je i hoće li im biti dostatno u nadolazećim dvobojima. Ako pod nadolazećim dvobojima uzmemo u obzir samo domaće susrete kao kudikamo izgledniju priliku za prikupiti pokoji bod, Zadrane opet čeka težak posao.
Ivančica je trenutačno drugoplasirana momčad s maksimalne četiri pobjede iz četiri susreta, no ne i spektakularan i neprelazan oponent. Najbolji su dokaz posljednje minute subotnjeg dvoboja gdje je Zadar, unatoč gore navedenim nedostacima, imao priliku za barem neodlučen ishod. No i taj je detalj indikativan: priliku su propustili iskusniji igrači potpomognuti s mladim Merharom – sastav koji je na kraju dvoboja izgledao sasvim potrošeno, a kao takav, teško da je mogao pronaći snage i koncentracije za onaj posljednji, odlučujući potez koji bi donio prevagu.
U ovakvoj konstelaciji snaga Prve HRL “plavima” preostaje nadati se pozitivnim rezultatima u (domaćim) dvobojima s klubovima od sredine do dna ljestvice, te, opet se nadati, da će ti bodovi biti dostatni za opstanak. S teretom besparice, nezainteresiranog vodstva kluba (na prvoj domaćoj utakmici pojavio se samo jedan član Uprave) i neiskustva većine igrača, čini se da im je nada jedina utjeha.