Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

12 odličja plivača Jadere

04.10.2011. 22:00
12 odličja plivača Jadere


Mladi plivači Jadere proteklog su vikenda u  Šibeniku najavili još jednu  uspješnu sezonu u 25-metarskim bazenima. Nastupivši u prvom i drugom kolu  Plivačke lige Šibenik-Zadar  za kategorije od kadeta do  juniora, četvero od 12 predstavnika kluba s Višnjika postalo je vlasnikom 12 novih  odličja. 
Najvrjednije rezultate ostvarili su Leo Bavdek i Petra  Rudić, najmlađi plivači u  svojim dobnim skupinama,  odnosno Lucijan Krpina i  Antonio Magaš, dvojac koji  se također istakao zapaženim nastupima.
Bavdek je u pet isplivanih  disciplina zauzeo četiri prva  mjesta, te tako sakupio 1853  boda po LEN tablicama. Nakon zbrajanja kadetskih rezultata osvojio je prvu poziciju, u većini utrka nadmoćno svladavši konkurenciju. Tako je na 200 m prsno  s vremenom 2:52.74 za skoro 10 sekundi brže uplivao u  cilj od drugoplasiranog, na  400 m slobodno razlika između Bavdeka i drugoplasiranog se popela na više od  22 sekunde, na 200 m slobodno bila je 9 sekundi, dok  je u disciplini 200 m leptir,  koju je prvi put plivao, slavio  sa dvije sekunde prednosti.  Lucijan Krpina je u konkurenciji kadeta na 50 m leđno  osvojio prvo mjesto, na 200  m slobodno cilj je dotakao s  drugim vremenom, a u disciplini 200 m leptir uzeo je  broncu. Antonio Magaš je  50-metarski ispit leđnom  tehnikom  apsolvirao drugim  mjestom među juniorima, a  ovaj je plasman ponovio i u  utrkama na 200 i 400 m slobodno. Kadetkinja Petra Rudić je na 200 i 400 slobodno  ostvarila dva treća vremena.
– Izuzetno smo zadovoljni  otvaranjem nove sezone u  25-metarskim bazenima.  Osim natjecatelja koji su se  izborili za prva tri mjesta,  naši ostali plivači također su  ostvarili vrlo dobre rezultate  – kazao je Marijan Čulina,  tajnik Jadere.
Sljedeći vikend jaderaši će  ponovno put Šibenika, gdje  će nastupiti na mitingu Sv.  Mihovil. Nakon toga ih  očekuje nastavak priprema  za stjecanje normi za nastup  na državnom prvenstvu.