Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Aluflexpack nije opasan za okoliš?

04.10.2011. 22:00
Aluflexpack nije opasan za okoliš?


Nikada nitko nije uputio niti jednu predstavku u Općinu žaleći se na njih, što dovoljno govori da je potencijalna opasnost manja od minimalne, govori Lončar


Aluflexpack d.o.o., tvrtka čiji se pogon nalazi u Murvici, našla se u pretpristupnom ugovoru s Europskom unijom, a do 2015. godine moraju napraviti svojevrsnu modernizaciju opreme radi cjelovitog sprječavanja i nadzora onečišćenja.
Prije nekoliko dana poslali smo im upit u kojemu smo ih upitali kolike su vrijednosti hlapivih spojeva koje koriste te na koliko one moraju biti smanjene do 1. siječnja 2015. godine, no nisu nam odgovorili.
Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik, kazao nam je da Aluflexpack nije jedina firma koja ima tu malu problematiku te da nije štetna koliko bi to neki htjeli prikazati.
– Prema zaposlenicima i ispunjavanju svih svojih obveza to je vrlo dobra tvrtka, a imaju namjeru širenja i zapošljavanja još radnika. Zapošljavaju ljude i pune proračun, kamo sreće da imamo više takvih tvrtki i trebamo pronaći način da im pomognemo. Nikada nitko nije uputio niti jednu predstavku u Općinu žaleći se na njih, što dovoljno govori da je potencijalna opasnost manja od minimalne, govori Lončar.
Aluflexpack je vodeća tvrtka u proizvodnji fleksibilne aluminijske ambalaže za prehrambenu, farmaceutsku i duhansku industriju, a u prošloj godini zahvaljujući njima izvoz iz općine Poličnik iznosio je 41,7 milijuna eura, odnosno preko 40 posto ukupnog izvoza Zadarske županije i unatoč tome što su i najveći uvoznik, s oko 35 milijuna uvoza, bilježe rast.