Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sumnjivi paket na zadnjem sjedalu – teroristički eksploziv

Autor: Siniša Klarica

04.10.2012. 22:00
Sumnjivi paket na zadnjem sjedalu – teroristički eksploziv

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon što su se iz trajekta Zadar iskcali svi putnici i većina vozila, posada je primijetila zaostali automobil sa sumnjivim paketom na zadnjem sjedalu. Nakon toga u zadarskoj službi 112 dat je znak za uzbunu. Tako otprilike, u dvije rečenici glasi scenario danas održane vježbe u zadarskoj gradskoj luci.
Lučka uprava Zadar u suradnji s vatrogascima, policijom, hitnom pomoći i stožerima za izvanredne situacije ima obvezu jednom godišnje odraditi sigurnosnu vježbu.
– Cilj ove Opće vježbe bila je pokazati sigurnost gradske luke Zadar. Po dojavi, aktivirali smo stožer 112 koji dalje ima zadatak obavijestiti sve članove kriznog stožera. U vježbu su uključeni i djelatnici Lučke kapetanije, eko-brod, pirotehničari PU zadarske. U slučaju stvarne opasnosti, sigurnosna zona bi bila proširena na najmanje 200 m. Ako bi se pokazalo da je eksplozivna naprava veće razorne moći, odluku o eventualnoj evakuaciji građana krizni stožer Grada Zadra, rekao je nakon vježbe djelatnik Lučke uprave Zadar zadužen za sigurnost Ivica Gerlanc.
Nakon što je policijski pas otkrio eksplozivnu napravu, ona se uz zaglušujuću eksploziju uništila na licu  mjesta, ali na sreću, bez ikakvih posljedica za građane i njihovu imovinu.