Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kako iskontr(ol)irati Osijek

04.10.2013. 22:00
Kako iskontr(ol)irati Osijek


Idemo na pobjedu u svakoj utakmici pa će tako biti i u Osijeku. Ako osvojimo bod nikako neću biti nezadovoljan. Bitno je da je rezultat pozitivan – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


Jučer oko podneva krenula je zadarska ekspedicija prema ravnoj Slavoniji. Krajnje odredište je grad na Dravi gdje u 12. kolu Prve HNL Osijek dočekuje prvoligaša sa Stanova. Trenutačni fenjeraš prvenstva u nezavidnoj je situaciji, na kontu ima samo šest bodova i pobjeda protiv Zadra je imperativ u ovom susretu. S druge strane Zadrani osokoljeni bodom protiv lidera Dinama stižu u Gradski vrt s osnovnim ciljem da ostanu neporaženi. Momčad Ferde Milina znatno je pojačana dolaskom iskusnih Neretljaka, Hrgovića i Tadić, a pravo nastupa stekao je i Marin Oršulić koji je prošli tjedan stigao na Stanove. Trener Ferdo Milin bio je jučer prije polaska na put prema Osijeku prilično miran, ali isto tako i oprezan.
– Idemo na put dan ranije, poslijepodnevni trening ćemo odraditi u Vinkovcima (op. a. jučer poslijepodne) – kazivao je strateg Zadrana.
– Bojim se samo jedne stvari, a ta je kako će reagirati moja momčad. Bod protiv Dinama je odlična stvar, ali može biti i jako opasna. Ako moji igrači misle da nakon remija s Dinamom mogu lako izaći na kraj s Osijekom grdno se varaju. Rekao sam im i priprijetio, svako opuštanje bi nas moglo skupo stajati. Zato sam ovaj tjedan pola vremena utrošio na “mobilizaciju” svoje momčadi. Vjerujem da su usvojili gradivo.
Strateg Zadra nije želio do kraja otkriti taktiku kojom će se suprotstaviti Osijeku.
– Još uvijek razmišljam hoću li u utakmicu krenuti s dvije ili jednom špicom. Odlučit ću prije početka utakmice. To u konačnici mijenja samo neke sitne detalje, ali ne i našu koncepciju. Igrat ćemo kao i u prethodna 3-4 kola jer nam to donosi rezultate. Već sam i prije rekao da svaki bod može biti odlučujući i tako ćemo se ponašati u nastavku prvenstva. Činjenica je da se dižemo iz utakmice u utakmicu, a s dolaskom ova četiri igrača trebat će nam još neko vrijeme da se potpuno uigramo. Još imamo puno prostora za napredak.
Vjerojatni sastav: Matković, Jerbić, Con, Neretljak, Sarić, Oršulić, Begonja, Hrgović, Heister, Tadić, Ivančić.