Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sve u znaku zdravog tijela i čistog okoliša

04.10.2013. 22:00
Sve u znaku zdravog tijela i čistog okoliša


Mnoštvo dječjeg žamora okupalo je jučer Trg pet bunara u sklopu prve Eko olimpijade koja je tamo održana. U olimpijadi su sudjelovala djeca vrtića Radost i Sunce, a radilo se uistinu svašta. Od izvlačenja konopa, pa do povlačenja. Skakalo se i na jednoj nozi, a igrao se i hula-hop. Vrtjeli su ga i djevojčice i dječaci, a jednako spretni svi bili su i u igranju s loptom. Vježbala se jučer i ravnoteža nošenjem kamenja u kuhači, a pazilo se i na onaj ekološki aspekt, pa su se tako razvrstavale plastične boce, a i igra memory prilagođena je ekoolimpijadi.
– Nakon dugo godina edukacije odlučili smo uvesti nešto novo, jednu ekoolimpijadu. Često djeci pričamo koliko je bitna briga o tijelu, no bitna je i briga za okoliš. S vrtićima Radost i Sunce već godinama sudjelujemo u edukacijama za pravilno gospodarenje otpadom i sada smo to htjeli malo praktično povezati. O očuvanju okoliša se stalno priča, pa smo sada odlučili povezati taj dio s brigom i o tijelu, kazala je Vesna Đili, stručna suradnica za promidžbu i edukaciju u gradskom poduzeću Čistoća.
Jučer je tako organizirano dvanaestak igara ekološke naravi u koje su uključeni elementi poput ambalaže i starog papira.