Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrsaljko: Suočimo se s istinom, ma kakva ona bila

04.10.2016. 22:00
Vrsaljko: Suočimo se s istinom, ma kakva ona bila


Burna sjednica Gradskog vijeća Benkovca održana je u ponedjeljak navečer, a već u petak održat će se nova. Na toj sjednici će se naći i čak četiri od 22 točke dnevnog reda, o kojima se trebalo raspravljati u ponedjeljak. O tome je nazočne izvijestila  predsjednica Vijeća Maja Brkljača (HDZ). Tijekom sjednice još jedna točka dnevnog reda je prolongirana za petak. Radi se o “Prijedlogu Zaključaka o djelomičnom prihvaćanju Zapisnika o obavljenom proračunskom nadzoru u Gradu Benkovcu za 2013. i 2014. godinu”, raspravu o kojem je Brkljača odgodila u trenutku kada je, nakon prethodne žučne rasprave, započelo glasovanje.
– Primjedbe na financijski nadzor uopće ne drže vodu i kao takve nisu ni prihvaćene. Ne radite blamažu, nemojte sramotiti Grad. Što to znači djelomično prihvaćanje zapisnika? Što ćemo to prihvatiti, a što nećemo, zapitao je zamjenik gradonačelnika Frane Tokić (HDZ).
Radi se o (ne)spornoj godišnjoj reprezentaciji za 2013. i 2014. godinu u iznosima od 104.757 kuna i 103.504 kune, te o (ne)zakonitom plaćanju dugovanja tvrtki Osijek-Koteks za radove u gospodarskoj zoni Šopot putem cesije u iznosu od 1,055 milijuna kuna.  Tokiću je odgovorio vijećnik Tomislav Bulić, također HDZ-ovac, predsjednik Kluba te stranke u Gradskom vijeću.
– Očito da je ovakva rasprava u svrhu predizborne kampanju za predstojeće lokalne izbore, koja je započela poremećenim odnosima u benkovačkom ogranku naše stranke, a nastavljena je nakon unutarstranačkih izbora u tom ogranku krajem travnja, mišljenja je Bulić.
– Uvjeren sam, što potvrđuje i financijski vještak, da smo što se tiče plaćanja dugovanja Osijek-Koteksu, radili sve po zakonu, na početku rasprave kazao je gradonačelnik Branko Kutija.
Zamjenik gradonačelnika Svemir Vrsaljko (HDZ) je zapitao u čemu su to Grad i sudski vještak pobili nalaz financijskog nazora Ministarstva financija.
– Različito mislimo, ali je činjenica da smo mogli proći bez toga. Nisam pravnik, ali ovo je atak na mozak. Suočimo se s istinom ma kakva ona bila, zatražio je Vrsaljko.
U svoj toj raspravi zanimljivo je mišljenje nezavisnog vijećnika Mirka Šunića, bivšeg direktora benkovačkog Vodovoda i odvodnje.
– Da je Grad imao novca, sve bi dospjele obveze uredno plaćao. Međutim, nije ga bilo i do ovog je došlo. A plaćanje je izvršeno kako sam i ja plaćao, dok sam radio na Boriku, u benkovačkom Vodovodu i drugdje. Sve po zakonu ili na rubu zakona, jer dugovanja se moraju podmiriti, zaključio je Šunić.