Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Da ne bi Gereka…

Autor: Drago Bajković

04.11.2009. 23:00
Da ne bi Gereka…

Foto: Vedran SITNICA



Nadajmo se da će Varteks izgledati slično i u sljedećem kolu kada gostuje na Stanovima. Zadrani s druge strane moraju pružiti puno više nego što su to učinili na Maksimiru. U Stanovima izbora nemaju, pobjeđivati se mora.
Zadrani su doživjeli još jedan gostujući poraz, na Maksimiru je Lokomotiva rezultatom 1:0 uzela sva tri boda prvoligašu sa Stanova. Istini za volju nije to učinila sama Lokomotiva, sudac Gerek itekako im je pomogao da uberu pun plijen. Dvaput je zabočki djelitelj pravde išao na ruku domaćinima, najprije u 9. minuti kada je na asistenciju svog pomoćnika poništio regularan zgoditak Šaranoviću, a drugi put kada je dosudio nepostojeću najstrožu kaznu nakon navodnog prekršaja Puljića u svom šesnaestercu. U svakom slučaju bodova nema, a Zadranima ostaje mogućnost da se žale. I to je sve. Činjenica je da su izabranici Dalibora Zebića ponovno bili blizu osvajanja bodova, ali opet ih “sreća nije htjela”. Jednom je nesreća bila vlastita nespretnost, drugi put sudac. Po zakonu vjerojatnosti jednom i njima mora svanuti na gostovanjima.
Slavlje “bilih”
U 13. kolu igrao se i derbi svih derbija. Hajduk i Dinamo su na otužno praznom Poljudu ukrstili koplja, a na kraju su uzdignutih ruku s terena izašli Splićani. Derbi su svakako obilježile i pogreške osječkog suca Batinića, a iz “modrog” tabora se itekako mogu žaliti jer je Strinić pobjednički zgoditak postigao nakon što je loptu uštopao rukom. Bilo kako bilo, ova pobjeda donijela je barem malo mira Hajduku kojem je vrijeme da krene s uzletom prema vrhu ljestvice. Šibenik nastavlja tamo gdje je stao u prošlom kolu, ovoga puta na Šubićevcu su nadigrali Karlovac i rezultatom 1:0 došli do tri boda. Svaka čast susjedima iz Krešimirova grada. Cibalia također ne posustaje, u Vinkovcima je do nogu potukla Međimurje. Treneru Stanku Mršiću očito odgovara slavonsko ozračje, a i njegovim igračima koji igraju za svaku pohvalu. Zagreb se polako, ali sigurno miče s dna prvoligaške ljestvice. Na svom su terenu bili bolji od Croatije S. čime su uhvatili priključak s ostalim davljenicima. Zato Rijeka ne blista, ona je na svom terenu morala čestitati gostima niz Koprivnice na boljoj igri i zasluženoj pobjedi. Treneru Vuliću ne cvjetaju ruže, na uvijek kišnoj Kantridi. I za kraj sljedeći Zadrov suparnik – Varteks. Krojači su na svom terenu doživjeli poraz od Osijeka. Osječani su bili bolji većim dijelom susreta i potpuno zasluženo uzeli sva tri boda.
Krojačima uzeti mjeru
Nadajmo se da će Varteks izgledati slično i u sljedećem kolu kada gostuje na Stanovima. Zadrani s druge strane moraju pružiti puno više nego što su to učinili na Maksimiru. U Stanovima izbora nemaju, pobjeđivati se mora. Dno prvoligaške ljestvice sve je bliže, nadajmo se da će momčad Dalibora Zebića s nekom pozitivnom serijom napraviti iskorak prema sredini ljestvice gdje bi bilo lijepo dočekati zimsku stanku. Što se tiče 14. kola bit će tu još puno interesantnih dvoboja. Prije svega pritom mislim na onaj u Maksimiru gdje će na noge lideru Dinamu drugoplasirani Šibenik. Na ljestvici su se Šibenčani približili na samo dva boda zaostatka pa eventualnim iznenađenjem mogu i preskočiti “modre”. Bilo bi to veliko iznenađenje, ali s obzirom na loše partije koje u zadnje vrijeme pružaju Jurčićevi dečki, a i na Šibenikovu veliku seriju, ništa ne bi bilo iznenađenje. Mršićeva Cibalia će na noge Sesvećanima kojima su bodovi neophodni. Vinkovčani se sigurno neće olako predati i pobjeda gostiju ne bi bilo veliko iznenađenje. Hajduk će nakon pobjede u derbiju put Čakovca. Osokoljeni Splićani računaju da će protiv Međimurja nastaviti pozitivan niz. U sljedećem kolu Istra 1961 će dočekati Karlovac, Osijek Zagreb, Slaven Belupo Lokomotivu, a Inter Rijeku. Za Zadrane će najinteresantnije biti što će se dogoditi na Stanovima i hoće li izabranici Dalibora Zebića “krojačima” uzeti mjeru.
 


 TRAŽI SE LIBERO


Dalibor Zebić još traži rješenje na liberu nakon što je Ferdo Milin protiv Lokomotive zaradio treći žuti karton. Iako je na toj poziciji početkom sezone igrao Erdžan Bećiri malo je vjerojatno da će se Zebić na mjestu zadnjeg čovjeka obrane odlučiti za Bećirija. Kao jedna od opcija spominje se i Jure Jerbić, koji nema nikakvog seniorskog iskustva na tom mjestu. Goran Jozinović neće biti spreman ni za Varteks, pa će na lijevi bok ponovno Antonio Mršić.