Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Arsenal: U studenom pet koncerata!

04.11.2010. 23:00
Arsenal: U studenom pet koncerata!


U nedostatku koncerata kakve su mladi u Zadru uvijek rado posjećivali, koncert grupe The Beat Fleet zasigurno je dobra vijest


Čak pet koncerata očekuje nas u Arsenalu u studenom. Prvi na redu je već sutra, u subotu navečer, kada nastupa vicepobjednik showa Hrvatska traži zvijezdu Zoran Mišić, uz bend New Found Power. Gosti na koncertu mladom pjevaču bit će Juraj Jurlina i Vilibald Kovač, kolege iz showa.
U četvrtak, 11. studenoga u Arsenalu nas očekuje klapska večer. Nakon dvije i pol godine tamo nastupa klapa Cambi koja je dvije godine zaredom na Festivalu šibenske šansone osvojila publiku pjesmama „Ne more mi bit” i kriva karta”.
U nedostatku koncerata kakve su mladi u Zadru uvijek rado posjećivali, koncert grupe The Beat Fleet zasigurno je dobra vijest. Ovaj nastup, baš kao i posljednji u Arsenalu u siječnju 2009. bit će unplugged i zamišljen je kao još jedno predstavljanje njihovog live albuma „Perpetuum fritule” koji su lani u studenom snimili u zagrebačkoj Močvari.
„Lino Mariani” iz Pule, „Marco Garbin” iz Rovinja i „Fratellanza” iz Rijeke tri su kuda koja će 20 studenog nastupiti na devetom godišnjem susretu KUD-ova. Ulaz na koncert je slobodan, a financijsku podršku projektu osigurali su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Talijanska unija iz Rijeke i Narodno sveučilište iz Trsta.
Grupa Nola koja je prije desetak godina imala megahit „Dio tebe” a lani se na scenu vratila sa albumom „Iznad oblaka” i istoimenim hitom. U Arsenalu će prvi put nastupiti u petak, 26. studenog.
U nastavku zimskog serijala dokumentarnih i igranih filmova očekuju nas dokumentarci koji su ovo ljeto prikazani na Film Forum Festivalu u Zadru. U petak 5. studenog prikazat će se „The Digital Bomb”, 12. studenog „No Distance Left To Run”, 21. studenog „Ifakat” i 28. studenog „The Player”.
– Odaziv na projekcije je u redu. Nama cilj nije privući što više ljudi, ulaz je besplatan i svi koji žele mogu doći pogledati dobar dokumentarac u ugodnom okruženju, kaže Nives Rogoznica, suradnica za odnose s javnošću.
Putopisno predavanje pod nazivom „Kongo” očekuje nas u nedjelju, 14. studenog. Bit će prikazan dio istoimenog filma, a doći će i autori predavači Hrvoje Ivančić i Miro Aščić.
Arsenalić, dječja kreativna radionica i igraonica održava se svake subote i nedjelje u jutarnjim satima. Radno vrijeme Arsenala je petkom od 20 sati, subotom od 9 do 14 i od 20 sati do ponoći, te nedjeljom od 9 do 15 sati.