Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nagrađivani policajac ozlijeđen u sudaru

04.11.2010. 23:00
Nagrađivani policajac ozlijeđen u sudaru


Milo Smokrović (44), nagrađivani policajac PU zadarske i njegov 19- godišnji sin, ozlijeđeni su u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 7.15 sati na cesti između Zadra i Ražanca na predjelu Bokanjca kod Vodovoda.
Do nesreće je najvjerojatnije došlo zbog magle koja je uzrokovala smanjenu vidljivost i lošu preglednost na cesti, pa je došlo do frontalnog sudara između “hyundaia” zadarskih registracija kojeg je vozio policajac i “fiat punta” također zadarskih registracija za čijim je volanom bio 20-godišnjak iz Zadra. Policajac i njegov sin vozili su se iz Ražanca prema gradu, a “punto” je išao prema Ražancu te je u jednom trenutku najvjerojatnije zbog smanjene vidljivosti prešao na suprotnu stranu i izravno se sudario s “hyundaijem” u kojem je nakon nesreće nesretni policajac ostao zaglavljen, ali su ga ostali vozači koji su tuda nailazili i zaustavili zbog prometne nesreće, uspjeli izvući iz smrskanog automobila i prije dolaska policajaca.
Koliko teško je ozlijeđen mladić iz “punta” nismo uspjeli doznati, a u kratkom telefonskom razgovoru sa suprugom ozlijeđenog policajca u petak smo saznali da se nesretni čovjek oporavalja na Odjelu intenzivnog liječenja zadarske Opće bolnice, dok je njihov sin hospitaliziran na Odjelu.
– Iščašen mu je kuk, slomljena dva rebra i ima vodu u plućima, a sinu mi je dosta ozlijeđeno lice – čelo i brada, rekla nam je kratko i sama osjetno uzbuđena i zabrinuta supruga Mila Smokrovića.
Policajac Smokrović je podsjećamo, 2006. godine dobio nagradu za svoju hrabrost i proglašen je najboljim policajem jer je iz malenog gumenjaka spasio dvoje djece koju je snažna bura odnijela na pučinu.