Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Predsjednik virske TZ ostao Kristijan Kapović

04.11.2010. 23:00
Predsjednik virske TZ ostao Kristijan Kapović


Ostvarili smo do sada rekordnih 18 posto premašivši brojku od 720.000 turističkih noćenja. Sve to rezultiralo je i osjetnim priljevom financija u turističku blagajnu u koju su se slila 2 milijuna kuna prvenstveno s osnove boravišne pristojbe i paušala – Kristijan Kapović


U suglasju s novim zakonom o Turističkim zajednicama te naputku Ministarstva turizma Republike Hrvatske, kao i po novom Statutu Hrvatske Turističke zajednice, u prostoriji Općinske vijećnice Vir u srijedu navečer održana je osnivačka te ujedno izborna skupština Turističke zajednice otoka Vira. Skupštinu koja po novom ustrojstvu broji 15 članova u svojstvu predsjednika sazvao je i njom predsjedao općinski načelnik Kristijan Kapović. Budući da se skupštini odazvao dovoljan broj pozvanih virskih turističko-ugostiteljskih djelatnika, njih 14, skupština je imala kvorum te su se mogla imenovati njezina nova tijela.
Kako bi sve proteklo u redu i u skladu sa zakonom, a ujedno poštujući proceduru na početku su imenovani članovi komisija za kandidiranje, izbor i verifikaciju. Nadalje, prišlo se usvajanju novog pravilnika i Statuta čime su se stvorile pretpostavke za izbor vodstva TZ-a.
Tako su shodno zastupljenosti iz sfere određenih turističkih djelatnosti na području otoka Vira u skupštinu na inicijativu predlagatelja načelnika Kristijana Kapovića imenovani: Vinko Bašić, Milivoj Liverić, Nevenko Kapović, Dragan Božić, Ivan Vučetić i Tomislav Bašić iz djelatnosti iznajmljivača soba i apartmana, Davor Kapović, Darinko Radović, Mario Kapović, Ivan Buškulić i Goran Potočki iz oblasti trgovina i ostalih djelatnosti, Ante Olić i Veseljko Orlić iz ugostiteljske djelatnosti te Gracijelo Jurac iz sfere kampova i vila.
U Vijeće TZ-a, također, su na prijedlog predlagatelja predsjednika Kristijana Kapovića javnim glasovanjem imenovani Kristijan Kapović, Nevenko Kapović, Dragan Božić, Ivan Vučetić, Tomislav Bašić, Ante Olić, Veseljko Orlić, Marijo Kapović i Darinko Radović. U nadzorni odbor imenovana su dva člana Ivan Buškulić i Davor Kapović, dok će trećeg člana sukladno novom zakonu kooptirati Turistička zajednica Zadarske županije. Zbog određenih nedorečenosti skupštinari nisu odredili svog predstavnika u redove skupštine TZ-a Zadarske županije, a kako je kazano on će biti imenovan na prvoj narednoj skupštini koja će se održati za osam dana.
Predsjednik TZ-a i načelnik Kristijan Kapović zahvalio je svima koji su izabrani, a posebno je odao priznanje djelatnicima Ureda TZ-a Općine Vir s direktorom Šimom Vučetićem na čelu zbog, kako je rekao, dobro i savjesno obavljenog posla tijekom ovoljetne turističke sezone. Priznanje je, također, odao i svim turističko-ugostiteljskim djelatnicima otoka Vira, virskim komunalnim službama i svima ostalima koji su na bilo koji način svojim radom pridonijeli na razvoju i unapređenju otočnog turizma te je dodao.
– Pred početak ovogodišnje turističke sezone naša su predviđanja temeljila na 3 postotnom povećanju broja gostiju. No, mi smo ostvarili do sada rekordnih 18 posto premašivši brojku od 720.000 turističkih noćenja. Sve to rezultiralo je i osjetnim priljevom financija u turističku blagajnu u koju su se slila 2 milijuna kuna prvenstveno s osnove boravišne pristojbe i paušala. Ovaj uspjeh koji nas svrstava na visoko treće mjesto u Zadarskoj županiji je tim je za nas još veći kada se zna da mi na otoku Viru još za sada nemamo hotela, ozbiljnog autokampa niti Turističkog naselja. Ovim radovima na kojima sada radimo, a to su izgradnja kanalizacije i otočkog vodovoda koji se mjere u stotinama milijuna kuna, te skorašnjim stavljanjem u funkciju građevinskih i turističkih zona, a to je ono što mi čekamo, stvorit ćemo preduvjete za jedan moderan i suvremeni turistički proizvod od kojeg će se na otoku Viru u budućnosti jako dobro živjeti, ustvrdio je predsjednik TZ-a Kristijan Kapović.