Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dvoboj ranjenih lavova

04.11.2011. 23:00
Dvoboj ranjenih lavova


Naša dva ključna igrača, Boris Benedik i Luka Ukalović, imali su problema s ozljedama i nisu bili pravi. U konačnici se to odrazilo i na cijelu momčad, jer se uvukla jedna doza nesigurnosti – ističe Šime Mijolović


Nimalo lak izazov neće imati kuglači Zadra danas u 8. kolu Prve lige. Naime, u 13 sati gostuju u Zaprešiću, kod istoimenog prvoligaša.
– Igramo u 13 sati, drukčijem terminu nego što smo navikli. To nam je otežavajuća okolnost, jer nismo navikli na takav bioritam – objasnio je trener Zadra Šime Mijolović, koji se onda usredotočio na momčad današnjeg protivnika.
– Zaista težak izazov. Radi se o odličnom sastavu, jednom od favorita za titulu, ali i o sastavu koji je u prošlom kolu na svom terenu poražen od Konikom Osijeka. Sigurno je da će oni pokušati preustrojiti svoje redove i poduzeti sve da ne bi došlo do još jednog poraza na svome terenu.
A Zadar također u zadnje vrijeme ne igra koliko to objektivno može.
– Imali smo nekih objektivnih poteškoća. Naša dva ključna igrača, Boris Benedik i Luka Ukalović, imali su problema s ozljedama i nisu bili pravi. U konačnici se to odrazilo i na cijelu momčad, jer se uvukla jedna doza nesigurnosti. Ta situacija da ta dva igrača nisu mogli dati maksimum psihološki je djelovala na ostale igrače.
Očekujete li da bi stvari protiv Zaprešića ipak trebale biti bolje?
– U svakom slučaju. Očekujem našu dobru partiju ovaj put. Nadam se da će Ukalović i Benedik ovaj put biti pravi, a ako to bude tako, vjerujem da neće biti problema.
Niti Zaprešić ne igra na svom maksimumu. Iako su pred početak prvenstva bili jedni od favorita za titulu, s četiri pobjede, dva poraza i jednim remijem tek su četvrti.
– Očekivao sam više od njih. Zadržali su cijelu momčad, a uspjeli su dovesti i Galjanića koji je iskusan internacionalac. No, i njima se dogodila mala kriza. Ali ništa to nije čudno. Liga je ove sezone vrlo jaka i bit će još svakakvih iznenađenja.
Poput prvog poraza Medveščaka u gostima kod mlade momčadi Grmoščice?
– Iskreno, ja sam se potajno nadao da bi Grmoščica mogla iznenaditi. A Medveščaku se protiv Grmoščice dogodilo ono što se dogodilo nama protiv baš Medveščaka. Posljednja dva igrača su kiksala i dopustili protivniku da dođe do pobjede. Neće ni Medveščaku u nastavku prvenstva biti toliko lako, jer idu u goste Konikomu i Zaprešiću, tako da ne vjerujem da se neće dogoditi još poraza.


Prva kuglačka liga




Raspored 8. kola: Zaprešić – Zadar, Konikom Osijek – Novska, Zanatlija – Poštar, Medveščak 1958 – Rijeka, Trilj – Grmoščica, Velebit – Kandit Premijer.