Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Proračun smanjen na 8,9 milijuna kuna

04.11.2011. 23:00
Proračun smanjen na 8,9 milijuna kuna


Kako je pojasnio načelnik Dragutin Miočić od prvotno planiranih 11,8 milijuna kuna proračun se ovim rebalansom uravnotežuje te ga se postavlja u realne okvire od 8,9 milijuna kuna


Aktualni sat kojim je počela sjednica ražanačkog Općinskog vijeća bio je ispunjen vijećničkim pitanjima, gdje su po postavljenim upitima te traženju pojašnjenja prednjačili vijećnici Branko Dundović, Božo Čolak, Ivica Katić te Jure Kožul. Na njih je uz pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Damira Jordana (HDZ-HSP) većinom odgovarao načelnik Dragutin Miočić (HDZ-HSP).
Pozornost vijećnika ipak je bila na općinskim financijama, odnosno prvim izmjenama i dopunama proračuna za ovu godinu.
Kako je pojasnio načelnik Dragutin Miočić od prvotno planiranih 11,8 milijuna kuna proračun se ovim rebalansom uravnotežuje te ga se postavlja u realne okvire od 8,9 milijuna kuna.
– Zbog toga što smo ostali uskraćeni za 1,2 milijuna kuna što su nam ih trebale uplatiti Hrvatske vode za nastavak gradnje kanalizacije, 700.000 kuna od prodaje građevinskog zemljišta, samodoprinosa od mjesnih odbora u iznosu od 200.000 kuna i tako redom, morali smo se odlučiti na ovaj korak. Uz sve ovo moram vas upozoriti kako ovog trena od građanstva i gospodarskih subjekata potražujemo na osnovi komunalne naknade, odvoza smeća, katastarske izmjere itd., ni manje ni više nego 4 milijuna kuna. Zbog svega navedenoga ovih dana prema neplatišama krećemo s ovrhama i prisilnim naplatama, rekao je načelnik Miočić.
Vijećnici su svi do jednoga pozdravili, a na kraju i jednoglasno prihvatili rebalans ovogodišnjeg proračuna koji je ponudio predsjednika Vijeća Predraga Duševića (HDZ-HSP). Među njima oporbeni vijećnik Ivica Katić (HSS) je uz ostalo kazao da je po njemu ovo prva godina od kada je on vijećnik da općinska uprava na vrijeme reagira kad su u pitanju izmjene i dopune proračuna te kako on osobno pozdravlja taj čin. Budući da se teškom mukom dolazi do sredstava na prihodovnoj strani, vijećnik Branko Dundović (HDZ-HSP) je upozorio da se u preostala dva mjeseca itekako vodi računa o trošenju proračunskih sredstava, dodajući da će biti dragocjena svaka kuna koja se ne potroši te se iz ove prenese u iduću 2012. godinu.
Vijeće je na kraju usvojilo odluku o dodjeli studentskih potpora za akademsku 2011./2012. godinu i to na prijedlog Povjerenstva u čijem su radu sudjelovali Predrag Dušević predsjednik i članovi Jure Kožul, Frane Lukić i Damir Jordan. Mjesečni iznos od po 500 kuna dobivat će 13 studenata koji su zadovoljili postavljene kriterije, dok će ostaloj petorici koji nisu zadovoljili, biti u vidu jednokratne pomoći isplaćeno po tisuću kuna.


Kalmetino obećanje




Na aktualnom satu vijećnik Jure Kožul (SDP) tražio je da mu se odgovori što je s projektom izgradnje ražanačkog mjesnog porta o čemu je osobno govorio ministar Božidar Kalmeta prilikom nedavnog posjeta Ražancu.
– Svi smo čuli kako je ministar kazao da su sredstva osigurana. U međuvremenu je došlo do zastoja. Vjerujem da će uskoro sve doći na svoje mjesto i da će radovi ubrzo početi, kazao je načelnik Miočić.