Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Protiv Libertasa po novo iznenađenje

04.11.2011. 23:00
Protiv Libertasa po novo iznenađenje


Za nas je mnogo važniji dvoboj idućeg kola kada nam u goste dolazi varaždinski Željezničar. U toj utakmici ćemo tražiti bodove i način da i nakon šest kola ostanemo u plusu – objasnio je trener Donata Denis Karlović


Stolnotenisači Donata u srijedu su doživjeli prvi poraz u stolnoteniskoj Superligi. Nakon tri uzastopne i poprilično iznenađujuće pobjede igrači trenera Denisa Karlovića poraženi su od branitelja titule i gotovo sigurno i osvajača nove titule, momčadi Dr. Časla. U dvoboju koji je trebao biti odigran prošlu subotu u Zadru, a odigran je radi odgode u srijedu u Zagrebu, Zadrani su uspjeli uhvatiti tek jedan set.
– Sasvim očekivani poraz u za nas potpuno nebitnoj utakmici. Dr. Časl je toliko jak da će se vjerojatno prošetati ligom – objasnio je trener Donata Denis Karlović, još jednom istaknuvši totalnu nelogičnost odgode.
– Oni su odgodili taj dvoboj sa subote za srijedu zato što je njihov četvrti igrač Luka Fučec morao nastupiti na nekom turniru. A on protiv nas niti nije igrao. Bila je to potpuno bezvezna odgoda. Oni su toliko jači od nas, tako da zaista nije jasno zašto su oni odgodili ovaj susret. A ta odgoda je nama stvorila dodatne probleme jer smo imali samo tri dana stanke pred dvoboj u Dubrovniku.
A u Dubrovniku će danas Zadrani u 17 sati igrati protiv domaćeg Libertasa. Dubrovčani su već godinama u samom vrhu hrvatskog stolnog tenisa. Nositelji igre su im iskusni Neven Juzbašić i još iskusniji Marko Habijanec. U odnosu na prošle sezone ostali su bez još jednog superiskusnog igrača Damira Atikovića koji je prešao u osječku Olimpiju, no doveli su mladog Mihu Simovića, koji je domaći igrač. Iako je Atiković poznato ime u domaćem stolnom tenisu i bivši broj jedan hrvatske rang ljestvice, čini se da…
– Dubrovčani su jači nego lani. Simović je jači igrač trenutačno od Atikovića i oni sigurno nisu oslabili. Ovo će biti izuzetno teško gostovanje.
No, zadarski strateg ističe da prevelikog imperativa u ovoj utakmici nema. Svjestan je Karlovića da njegovi igrači u ovom trenutku nisu favoriti i da je eventualni uspjeh pravi podvig.
– Mi smo o prva tri kola ostvarili tri pobjede i to je za nas fantastičan rezultat kakav se nije mogao očekivati. Za nas je mnogo važniji dvoboj idućeg kola kada nam u goste dolazi varaždinski Željezničar. U toj utakmici ćemo tražiti bodove i način da i nakon šest kola ostanemo u plusu – objasnio je trener Donata.


Stolnoteniska Superliga




Raspored 5. kola: Libertas – Donat, Vodovod – Zagreb, Pula – Olimpija, Dr. Časl – Tranasagram, Igea Željezničar – Dugo Selo