Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Daruvar prekinuo zadarski niz

Autor: Andrija Prović

04.11.2012. 23:00
Daruvar prekinuo zadarski niz

Foto: Vedran SITNICA



Pogled na ljestvicu Skupine II bio je najbolja najava derbija između vodećeg Zadra i prvog mu pratitelja Daruvara. Sraz neporaženih momčadi i njihova zapažena izdanja u prva četiri kola prizivali su najuzbudljiviju ovosezonsku utakmicu na Višnjiku – dvoboj nakon kojeg će pobjednik preuzeti/zadržati ulogu prvog kandidata za doigravanje. No u dva sata igre i četiri seta neizvjesnost je ipak izostala, odnosno, ako pitate navijače domaćih, trajala je prekratko. Indisponirani Zadar, nedovoljno uigran i oslabljen prošlotjednim virozom, značajniji je otpor pružio samo u trećoj dionici, dok su Slavonci zasluženo preuzeli vrh ljestvice.
Na putu prema dolje
Prvu prednost od dva poena jedna je momčad na otvaranju susreta ostvarila na servis Škare, kada je Zadar poveo 7:5. Imali su “plavi” priliku otići i korak dalje prema osvajanju prvog seta, ali nesnalaženje kod prijema i nekoliko nepotrebnih tehničkih pogrešaka ubrzo su omogućili Daruvaru da povede 14:17, odnosno 16:19. Plus tri ne predstavlja značajniji zaostatak, no momčad Marina Masnića od sredine je dionice krenula nizbrdo, što se najbolje vidjelo kod neuspjelih napada koji su prečesto završavali u bloku Bartoša i suigrača. Kod rezultata 19:22 Zadrani se uspijevaju trgnuti, povezati tri uzastopna poena i stići do izjednačenja, a isto će napraviti i miniserijom za 24:24, međutim, završnica seta ponudit će ponovno agilniji Daruvar koji ga zaključuje sa 25:27.
U ritmu poen za poen tekao je i početak drugog seta, a Zadar je prvu kakvu-takvu inicijativu uspostavio otišavši na plus četiri (11:7). No ono što je mukom gradio domaćin je prosuo već u sljedećoj minuti. Šestan nikako nije mogao probiti blok “crvenih”, u organizaciju napada uvukla se bezidejnost, blok nije funkcionirao te je semafor, pokazujući 11:11, nagovijestio novo crno razdoblje u igri Zadra. Momčad s Višnjika imala je i 16:13 i 18:15, ali je njeno nesnalaženje u obrani još jednom navuklo grč na lice trenera Masnića. Sa 21:21 ušlo se u završnici drugog seta, u kojem smo gledali kako Daruvar lakoćom koristi propuste domaćih. O njihovoj dekoncentraciji svjedočila je lopta kroz ruke Šestana na naizgled lakom prijemu servisa (za 23:24), pa je i epilog bio očekivan.
Varljiva nada
Brod pred potopom bodrenjem je pokušala izvući publika te tako na otvaranju trećeg čina vratiti nadu u preokret. Vratila se i krv u lica Masnićevih igrača koji su do sredine seta konačno prebacili u brzinu više i poveli s obećavajućih 12:6. Gosti su zaprijetili približavanjem na 12:9, međutim, Zadrani će uskoro imati plus sedam (16:9) – najveću prednost u cijelom susretu. To je vodstvo “plavima” trebalo biti dovoljno da bez panike osiguraju nastavak meča, ali dogodio se još jedan zastoj. Serijom 5-0 Slavonci su stigli do minimalnog zaostatka 22:21 te nagovijestili dramatičnu završnicu. No kako nisu znali iskoristiti sve poklone domaćih, a u ključnim su trenucima napravili dvije pogreške, set je okončan rezultatom 26:24 za Zadar.
Zahvaljujući Kopčiji i Rendiću Daruvar je bolje ušao u četvrti set, dok je priključak Zadrana držao Viduka s nekoliko “zakucavanja” na mreži. “Crveni” su do 12:11 imali minimalnu prednost, a za konstantne prijetnje domaćina kvalitetnim se razigravanjem brinuo Grubišić. Uoči konačne odluke Zadar je uspio i povesti 20:18, no više od toga nije mogao. Koncentriraniji gosti ponovno su preuzeli konce u svoje ruke te preko Kopčije, ponajboljeg u njihovim redovima, poentirali za 25:23, pobjedu i nova tri boda.


PRVA B HOL, 3. KOLO
ZADAR – MARSONIJA 3:0


(25:15, 25:9, 25:13)
ZADAR – Dvorana 4 ŠC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Ivković (Split) i Kramar – Šandl (Zagreb).
ZADAR: Vrkić, Pavin, Meštrović, Blaslov, Čanković, Bajlo, Lovrić, Kilijan, Perišić, Magaš, Miočić. Trener: Robert Kresoja.
MARSONIA: Kovać, Mijić, Jelavić, Barać, Marić, Čutura, Velikanović, Kaurinović. Trener: Vladimir Mišković.
U trećem nastupu ove sezone treća pobjeda Zadranki. Ovaj put i vrlo uvjerljiva protiv Marsonije, koja je tako i dalje bez pobjede u ligi.
Rezultati 3. kola: Zadar – Marsonia 3:0, Nova Gradiška – Marčana 3:1, Dubrovnik – Drenova 3:0, Brda – Đakovo 0:3, Split 1700 II – Vodnjan 0:3.




ZADAR – DARUVAR 1:3


(25:27, 23:25, 26:24, 23:25)
ZADAR – Dvorana 4 ŠC Višnjik. Gledatelja: 130. Suci: Toni Ivković (Split) i Tajana Kramar Šandl (Zagreb).
ZADAR: Burčul, Viduka, Frleta, Surać, Karamarko, Kvartuč, Škara, Grubišić, Šestan, Buterin, Belić, Žorić. Trener: Marin Masnić.
DARUVAR: Kopčija, Ožega, Božić, Bartoš, M. Rendić, Strahija, Kolar, Petrović, Nagy, F. Rendić. Trener: Davor Meringer.