Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Lopovima “najprivlačniji” alkohol, novac i metalni predmeti

Autor: Suzana Bandić

04.11.2012. 23:00
Lopovima “najprivlačniji” alkohol, novac i metalni predmeti

Foto: Sergej DRECHSLER



U svega tri dana vikenda lopovi su iz tri kafića i jedne trgovine odnijeli alkoholna pića i novac, a bez novca ostala je i 21-godišnja konobarica koja je svoju torbicu s novcem ostavila bez nadzora u skladištu kafića gdje radi


U protekla tri dana vikenda na području pod nadležnošću PU zadarske evidentirano je pet provala i jedna krađa. Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, a u isto vrijeme dogodilo se 14 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe zadobile teške, a sedam lakše tjelesne ozljede.
Staro željezo…
Biogradska policija još uvijek traga za kradljivcem koji je u noći s četvrtka na petak provalio u autokamp u Ulici Slanica. Lopov je otamo odnio nekoliko metalnih poklopaca vodovodnih šahtova vrijednih gotovo pet tisuća kuna. A da su razni metalni predmeti tražena roba pokazuje i slučaj s gračačkog područja. Tamo je, također nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću 64-godišnje mještanke na predjelu zvanom Kom i otamo joj odnio razne željezne predmete. Materijalna šteta iznosi tisuću kuna. Policija je protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.
Osim metala, koji se usprkos krizi još uvijek dade dobro unovčiti u raznim otkupnim centrima, pokazalo se kako se najviše krade alkohol i novac.
Policiji nepoznati lopovi su, naime, tijekom vikenda provalili u ugostiteljske objekte u Ulici Bartola Kašića i Trgu sv. Petra te trgovinu mješovite robe u ulici Mate Karamana.
Procjena štete poslije inventure
Iz kafića, u vlasništvu 52-godišnjeg Zadranina, lopov je ukrao novčani polog iz kase i jednu bocu alkoholnog pića. Vlasniku je pričinjena šteta u iznosu od nekoliko stotina kuna, dok je vlasnik trgovine prošao puno gore. I njemu je lopov ispraznio blagajnu, ali je odnio više boca alkoholnog pića pričinivši mu štetu od nekoliko tisuća kuna. Kolika je šteta pričinjena 54-godišnjoj vlasnici kafića na Trgu sv. Petra znat će se po obavljenoj inventuri. Njoj je, naime, lopov pod okriljem noći s četvrtka na petak provalio u kafić i odnio razna alkoholna i bezalkoholna pića.
U nedjelju poslijepodne 21-godišnjakinja je ostala bez nekoliko stotina kuna koje joj je kradljivac izvukao iz novčanika iskoristivši njezinu nepažnju. Ona je svoju torbicu ostavila bez nadzora u skladištu kafića na Relji gdje inače djevojka radi.
Protiv nepoznatih provalnika policija je državnom odvjetništvu podnijela kaznene prijave, a za ukradenim predmetima se intenzivno traga.


Karinjanin uhvaćen u krađi struje




Policajci iz Policijske postaje Obrovac podnijeli su kaznenu prijavu protiv 62-godišnjaka iz Karina Gornjeg zbog krađe električne energije. Muškarca su policajci u subotu uhvatili na djelu i protiv njega odmah podnijeli prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.