Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Premalo za jake Gospare

Autor: Viktor Bogut

04.11.2012. 23:00
Premalo za jake Gospare

Foto: Filip BRALA



Iako se predviđao neizvjestan dvoboj četvrtog kola Superlige u Zadru između Donata i dubrovačkog Libertasa, u konačnici su ipak jači Dubrovčani bez većih problema odnijeli pobjedu. S konačnih 4:1 protiv zadarskog sastava Gospari su i dalje zadržali niz nepobjedivosti, koji ih krasi u prvom dijelu sezone. Zadrani će se morati dobrano pomučiti ukoliko žele plasman u doigravanje.
U subotu je jedino početak pripao igračima trenera Denisa Karlovića. Najbolji igrač Donata Domagoj Maglić uspio je svladati zagrebačkog veterana u redovima dubrovačke momčadi Marka Habijanca. S konačnih 3:1 Maglić je donio vodstvo Donatu i nadu da bi susret mogao otići u korist zadarske momčadi. Ipak, jasno je bilo da utakmice u kojima su favoriti gostujući igrači tek dolaze. Tako je Neven Juzbašić bez većih problema svladao Tomislava Marakovića, da bi nakon toga sa 3:1 Miho Mileusnić slavio protiv igrača Donata Alana Jalžabetića. To je bio u neku ruku i najvažniji dvoboj u cijeloj subotnjoj utakmici, jer se odvio pri rezultatu 1:1 i radilo se o dva igrača sličnih kvaliteta. Na kraju je znatno mlađi Dubrovčanin otvorio put prema konačnoj pobjedi svoje momčadi.
Šansu za povratak imali su Zadrani u dvoboju parova, koji su uvijek svojevrsni rulet, no u tom ruletu bolje su se snašli gosti. Kombinacija Juzbašić/Mileusnić bila je bolje od kombinacije Jalžabetić/Maglić i manje-više zaključila pitanje pobjednika. U petom meču dana sastali su se Maglić i Mileusnić. Zadranin u tom dvoboju nije uspio stići do druge pojedinačne pobjede. S druge strane je, uvjerljivo najmlađi igrač dubrovačkog sastava, Mileusnić postao i junak utakmice jer je slavio u oba pojedinačna dvoboja te u parovima.
– Nismo odigrali tako loše. U svakom slučaju naša izvedba bila je mnogo bolja negoli ona prošla domaća, kada smo poraženi sa 4:0 od Pule, ipak premalo smo dali da bismo uspjeli slaviti protiv jakih Dubrovčana – kazao je nakon dvoboja trener Donata Denis Karlović.


DONAT – LIBERTAS 1:4


Maglić – Habijanec 3:1, Maraković – Juzbašić 0:3, Jalžabetić – Mileusnić 1:3. Jalžabetić/ Maglić – Juzbašić/Mileusnić 0:3, Maglić – Mileusnić 1:3.




Gaćina izgubio u 1. kolu Bremena


Andrej Gaćina je, pomalo neočekivano, poražen u susretu prvog kola od iskusnog Francuza Damiena Eloia (110. na svjetskoj rang-listi) na turniru iz turnir iz World serije u Bremenu. Završilo je 4:3 za Francuza (11:9, 4:11, 8:11, 11:8, 11:6, 5:11, 11:8). Od ovog mjeseca Gaćina je 32. igrač svijeta i tako je nakon Europskog prvenstva u Poljskoj, gdje je igrao u četvrtfinalu, došao do najboljeg plasmana u karijeri.