Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Smijeh i igre velikih i malih za treći rođendan

Autor: Velimir Brkić

04.11.2012. 23:00
Smijeh i igre velikih i malih za treći rođendan

Foto: Velimir BRKIĆ



Vrtić ima kapacitet 60 djece jasličke i predškolske dobi. U jaslicama od jedne do tri godine je 18 djece, u starijoj mješovitoj grupi od tri do šest godina ih je 25, dok je u predškoli 16 djece, precizna je pedagoginja Andrijana Lončar Surić


Podružni dječji vrtić Zvončić Murvica – Briševo proslavio je tri godina postojanja. Prigodni program, okićene prostorije i kreativne radionice bile su pripremljene za djecu i njihove roditelje. Vrtić je tog dana odisao radošću i veseljem, smijehom i igarama velikih i malih.
– Vrtić ima kapacitet 60 djece jasličke i predškolske dobi. U jaslicama od jedne do tri godine je 18 djece, u starijoj mješovitoj grupi od tri do šest godina ih je 25, dok je u predškoli 16 djece, precizna je pedagoginja Andrijana Lončar Surić.
Dječji vrtić na administrativnoj granici Murvice i Briševa “težak” 3,1 milijun kuna s jednim milijunom kuna financiralo je tadašnje Kalmetino ministarstvo, dok je Općina iz vlastitog proračuna uložila 2,1 milijun kuna.
– Već od prvog dana interes roditelja je bio mnogo veći nego što smo očekivali, zadovoljno će Lončar Surić ističući kako imaju poludnevni i cjelodnevni boravak.
Pored pedagoginje Lončar Surić u područnom vrtiću rade četiri odgojiteljice – tete Irena Vrđuka, Marijana Huljev, Marijana Brkić i Sendi Čulina, a kuharica je Nada Grgeč. Ravnateljica Dječjeg vrtića, matičnog u Poličniku i područnog Murvica – Briševo, je Marijana Barić koju zbog porodiljnog dopusta zamjenjuje Mira Marinović, nabrajaju prije nego što su ugašene tri svijeće na slavljeničkoj torti, majstorstvu kuharice Nade.
– Rezultate daje samo zajedništvo, a sav naš trud je zbog naše djece. Njegujemo njihov cjelovit razvoj. I to ne samo da bismo ih pripremili za školu, nego za put kroz život, kazala je odgojiteljica teta Marijana.
Otvaranjem novih radnih mjesta u poslovnim zonama i pokretanjem stambene izgradnje, Općina Poličnik ostvaruje uvjete za njihov ostanak, ali i ugodan život u urbaniziranom naselju nadomak grada.
– Želimo zaustaviti odljev mladih ljudi iz Poličnika i potaknuti mlade bračne parove na povećavanje obitelji. Općina za prvo novorođeno dijete roditelje nagrađuje s 2.000 kuna, za drugo dijete 3.000 kuna, za treće 5.000, a za četvrto i svako sljedeće novorođeno dijete 7.000 kuna, poručio je načelnik Davor Lončar.