Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Radnicima Gortan građenja još nisu isplaćene otpremnine

04.11.2013. 23:00
Radnicima Gortan građenja još nisu isplaćene otpremnine


– Izigrani smo još jednom, ali kome se požaliti?! Otkako je sindikalni povjerenik Vedran Uranija postao gradski vijećnik, teško je uopće i doći do njega, kažu ogorčeni radnici


Iako je još u lipnju održan obećavajući sastanak između bivših radnika Gortan građenja kojima nisu isplaćena sva njihova potraživanja te Rena Sinovčića i sindikalnog povjerenika SSSH-a Vedrana Uranije, ni pet mjeseci kasnije na njihove račune nije uplaćena niti lipa.
– Izigrani smo još jednom, ali kome se požaliti?! Sindikalni povjerenik Vedran Uranija, koji bi trebao zastupati naša prava i interese, sa Sinovčićem se dao u politiku. Otkako je postao gradski vijećnik teško je uopće i doći do njega – kažu ogorčeni radnici koji su nam se obratili kako bi se čuo njihov glas i kako njihova potraživanja ne bi otišla u zaborav.
Ostalo ih je, kažu, dvadesetak još kojima nisu isplaćene otpremnine. Obvezu za isplatu od bivšeg poslodavca, Gortan građenja, ugovorom je preuzeo Sinovčić, koji je toj tvrtci za izvedene radove na zgradi kod Pet nebodera ostao dužan u visini radničkih potraživanja. Zaostale plaće im je isplatio u ratama i to direktnom uplatom na njihove račune, a onda je isplata stala. Dužan im je nešto manje od milijun kuna ukupno, s kamatama.