Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Tadić: Ovo je prije svega pobjeda kolektiva

04.11.2013. 23:00
Tadić: Ovo je prije svega pobjeda kolektiva


Siget će ostati u lijepom sjećanju nogometaša Zadra. A kako i ne bi. U 15. kolu Prve HNL momčad sa Stanova uspjela je na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca osvojiti sva tri boda. Možda su se tome u momčadi Zadra i nadali, ali nitko to nije javno obznanio prije putovanja u Metropolu. Milinova momčad odigrala je u Sigetu upravo onako kako je trebala, prepustila je inicijativu domaćinima, ali, u kontrama i polukontrama bili su puno ubojitiji nego što smo to gledali u posljednje vrijeme. Nakon pet sušnih kola Zadar je postigao zgoditak, i to ne jedan već dva. Mrežu dragovoljaca načeo je u 37. minuti na asistenciju Josipa Tadića Marin Oršulić. Točku na “i” Zadrove pobjede stavio je upravo Tadić u 63. minuti. Asistencija i zgoditak, i više nego dovoljan razlog za razgovor u Zadarskom listu.
– Ispalo je stvarno super, gol i asistencija. Ali ono što je još važnije je naša pobjeda u Sigetu – kazivao je na početku razgovora Tadić.
– Ovo je prije svega pobjeda kolektiva. Cijeli tjedan smo se pripremali za tu utakmicu i to nam se vratilo na najbolji mogući način. Nismo mnogo govorili o tome, ali želja i primarni cilj nam je bila pobijediti Hrvatski dragovoljac na njihovom travnjaku. Svi igrači su dali sve od sebe da taj cilj i ostvarimo, i čestitke zaslužuju svi, od prvog do zadnjeg igrača.
Nema previše vremena za slavlje, već u petak Zadar na Stanovima dočekuje Lokomotivu. Je li nakon dugo vremena sazrio trenutak za domaću pobjedu?
– Igramo dobro i u naletu smo. To bi trebalo iskoristiti u ovoj utakmici s Lokomotivom. Činjenica je da dugo kod kuće nismo pobijedili i da u nama tinja velika želja da na svojim Stanovima osvojimo tri boda. Neće biti lako, ali vjerujem da je to moguće. Dat ćemo sve od sebe da to i učinimo.