Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Možemo pobijediti Sesvećane

Autor: Drago Bajković

04.12.2008. 23:00
Možemo pobijediti Sesvećane

Foto: Vedran SITNICA



Sesvećani su u silaznoj putanji forme, a mi u uzlaznoj. Sve to daje nam za pravo nadati se kako u Kranjčevićevoj možemo osvojiti prvi gostujući trobod. Ni bod ne bi bio neuspjeh iako bi nam tri bila puno draža, kazao je Surać
Bliži se “dan D” za nogometaše Zadra. Nakon prošlotjednog gubitka dva boda u domaćem ogledu sa zaprešićkim Interom, Zadar ima imperativ pobjede protiv susjeda na ljestvici, sesvetske Croatije. S obzirom da se radi o gostovanju, bilo bi bahato najavljivati pobjedu u Kranjčevićevoj gdje Croatia igra domaće utakmice, ali izabranici Ivice Datkovića zaostaju tri boda za njima i u posljednjoj utakmici jesenskog dijela prvenstva moraju pokušati sve ne bi li se s gostujućeg terena vratili s ta tri boda. Ni bod nije za baciti, ali on bi Zadranima priuštio prilično nemirnog sna u zimskoj stanci. Iako igrači Zadra pokušavaju zaboraviti 88. minutu utakmice s Interom, kada je Sivonjić pogodio za izjednačenje, to ide poprilično teško.
– Teško je zaboraviti, a još teže se pomiriti s time da smo imali pobjedu i tri boda, a onda smo u samoj završnici utakmice sve prosuli. Uvijek se vraćamo na isto, događaju nam se iste pogreške koje nas koštaju bodova – kazivao je jučer razočarani Jakov Surać, kapetan momčadi sa Stanova.
Ponavljanje pogrešaka
– Nije nam se smjela dogoditi onakva pogreška. Ne smije igrač primiti loptu na 16 metara i neometan tući u situaciji kada se oko njega nalaze tri naša igrača. Morao se netko postaviti u blok tog udarca i spriječiti ga. Ono što ponavljamo iz utakmice u utakmicu je da obrana mora izaći više u polje i tako smanjiti razmak između linija. Nepotrebno su se povukli na rub našeg šesnaesterca i time se povećala mogućnost da se dogodi ovakva situacija. Stalno ponavljamo jedno te isto, pritisak na igrača i na loptu, a to se kod Sivonjićeva zgoditka nije dogodilo.
Slaže se Surać da su morali riješiti pitanje pobjednika mnogo prije kada su u nekoliko navrata imali stopostotne prigode.
– Morali smo realizirati barem još jednu prigodu od nekoliko koliko smo ih imali. Imali smo Inter na koljenima, a to nismo iskoristili. Teren je bio jako težak za igru i morali smo dati 120 posto svojih mogućnosti. Time je i teže kada veći dio susreta odigraš odlično, a onda na kraju sve prokockaš.
Nije prvi put da Zadar zgoditke prima u posljednjim trenucima utakmice.
– To je naša boljka već odavno, još dok smo igrali u Drugoj ligi. Događa se taj pad koncentracije u posljednjim trenucima i koštao nas je puno bodova. Kada se sjetimo utakmica s Dinamom, Croatijom i Interom u Stanovima onda više ne treba ništa dodati. U vrlo kratkom periodu iz pobjednika smo se pretvarali u gubitnike. Moramo spriječiti ponavljanje tih pogrešaka inače nećemo uspjeti sačuvati prvoligaški status.
Ako se ne pobijedi Croatia u gostima, teška će biti zimska stanka za nogometaše Zadra.
Nema alibija
– Nema više nikakvog alibija. Za nas će sva utakmica do kraja prvenstva biti utakmica života. Nije teško zaključiti da bi u slučaju pobjede nad Interom došli na bod zaostatka za Croatijom i puno lakše bi nam bilo igrati u Kranjčevićevoj. Ovako znamo da eventualnim porazom dolazimo na šest bodova zaostatka za njima, a to je velika zaliha. Cijenimo Croatiju, ali ih se ne bojimo. Nećemo biti bahati i govoriti da ćemo ih sigurno pobijediti sljedeće nedjelje, to bi bilo neozbiljno. Moramo se doslovno “potući” s njima i dati sve od sebe kako bismo se kući vratili s pozitivnim rezultatom.
Surać naglašava da bod ne bi bio neuspjeh, iako će se igrati na pobjedu.
– Vjerujem da u Kranjčevićevoj možemo do tri boda. Sesvećani su u silaznoj putanji forme, a mi u uzlaznoj. Sve to daje nam za pravo nadati se kako u Kranjčevićevoj možemo osvojiti prvi gostujući trobod. Ni bod ne bi bio neuspjeh iako bi nam tri bila puno draža. Ono što mogu jamčiti ispred momčadi jest da ćemo dati sve od sebe i vjerujem da uspjeh neće izostati – kazao je na kraju razgovora Surać.


 TORNADO U KRANJČEVIĆEVOJ


Prijave za odlazak u Zagreb na posljednju utakmicu jesenskog dijela HNL, Croatia Sesvete – Zadar, 07.12., održavat će se u četvrtak i petak od 19 – 21 sat u prostorijama Udruge navijača Tornado.