Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Ražancu najmanji jutarnji odaziv

04.12.2011. 23:00
U Ražancu najmanji jutarnji odaziv


Kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, u sedam sati na području grada Nina te susjednih općina Privlake, Vira i Ražanca otvorena su biračka mjesta. Prema prvim procjenama ninskog Gradskog povjerenstva i njegovog predsjednika Borisa Radmana i dopredsjednice Danijele Zubčić-Poljak, odaziv ninskih birača u jutarnjim i prijepodnevnim satima bio je u granicama višegodišnjeg prosjeka, dok je samo glasovanje protjecalo bez incidenata.
Lijepo i ne tako hladno nedjeljno vrijeme je, čini se, ipak poticajno djelovalo da građani u ostatku dana u većem broju nakon svetih misa, šetnje ili kupovine svrate do glasačkih mjesta i da daju svoj prilog odabiru 151 zastupnika novog hrvatskog parlamenta. Izvješća o odazivu birača pristizala su uglavnom telefonski, a svježi podaci prikupljani su i u obilasku terena.
Kako nam je priopćeno iz ninskog Gradskog izbornog povjerenstva, od upisanih 3.076 birača u Ninu i njegovih pet prigradskih mjesta do 11 sati biračko pravo iskoristilo je ukupno 395 birača, ili njih 12 posto. U mjestu i općini Privlaka, po riječima predsjednice Općinskog izbornog Povjerenstva Blanke Pervan i njezine zamjenice Jadranke Grbić, od ukupnog broja upisanih birača 2.531 do 11 sati na biralište je izašlo njih 232 ili 9 posto. Na otoku Viru na kojem je evidentirano ukupno 3.825 birača, kako nam je kazala predsjednica izbornog Općinskog povjerenstva Nediljka Dereta, izašlo je njih 528 ili 13,8 posto, dok predsjednik Općinskog izbornog Povjerenstva Zoran Tikulin kaže da je u Ražancu i njegovih osam općinskih mjesta od ukupno evidentiranih 3.169 birača s pravom glasa do 11 sati na birališta izašlo njih 220 ili 7 posto.