Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mateo Mitrović jedan finale izgubio, a drugi pobijedio

Autor: Andrija Prović

04.12.2012. 23:00
Mateo Mitrović jedan finale izgubio, a drugi pobijedio


Treću medalju trećim mjestom u kategoriji mladih kadetkinja biogradskom klubu donijela je Petra Mitrović


Osmi međunarodni karate turnir “Sv. Nikola” održan je prošli vikend u Varaždinu u organizaciji Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Varaždin. Nastupalo je više od 450 natjecatelja iz pet država: Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske i to iz 66 klubova u kategorijama od mlađih učenika do juniora. Karate klub B iz Biograda na Moru predstavljalo je četvero natjecatelja u pet kategorija. Mateo Mitrović (-28 kg) je u jakoj konkurenciji mlađih učenika prošao prvo kolo da bi ga u drugom kolu zaustavio natjecatelj iz Zagreba koji ga je odlaskom u finale povukao u repesaž odlaskom. Mateo nakon toga pobjeđuje oba protivnika u repesažu odličnim prezentacijama nožne, ručne tehnike i bacanja, što mu donosi zasluženo treće mjesto.
– U toj kategoriji malih boraca najmanje desetorica su bili pretendenti za medalju što govori kako se dobro radi u klubovima – ističe Svemir Mrvičić, trener Biograđana. Mitrović je nastupio i u kategoriji učenika (-26 kg) gdje je u polufinalu pobijedio slovačkog natjecatelja i u finale ulazi s borcem koji ga je izbacio u prethodnoj kategoriji. Tu je Mitrović pokazao da ne može dvaput izgubiti od istog borca te ga je pobijedio ispunivši pritom sve ono što je trener pred njega postavio u tehničko-taktičkom smislu.
Među učenicima Žarko Pedisić (-52 kg) imao je puno bolje izdanje nego na dosadašnjim natjecanjima te je u polufinalu izgubio borbu na preglasavanje sudaca kod neriješenog rezultata. Za broncu odlazi u repasažnu borbu koju opet gubi na preglasavanje te zauzima četvrto mjesto.
U natjecanju učenica Viktorija Filipović (+40) u prvoj borbi krenula je dobro, ali kod plasiranja visokog nožnog udarca u glavu protivnice posklizula se na tatamiju i ozlijedila kuk zbog čega joj liječnik nije dopustio daljnje natjecanje. Petru Mitrović (55 kg) u kategoriji mlađih kadetkinja polufinalna borba koštala je ulaska u finale jer je izgubila od jako dobre natjecateljice iz KK Ronin.
– Petra može puno više, ali sve će to doći na sljedećim natjecanjima. Morala se zadovoljiti trećim mjestom, što je jako dobar rezultat u ukupnom poretku. Inače, jako sam zadovoljan svime pokazanim na ovom jakom turniru. Vidi se veliki napredak naših boraca, što je rezultat rada, zalaganja i truda ovih perspektivnih mladih sportaša – zaključuje Mrvičić.