Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bajlo: Želimo da Milin nastaviti voditi Zadar

04.12.2013. 23:00
Bajlo: Želimo da Milin nastaviti voditi Zadar


Najveća nepoznanica koja je jučer lebdjela nad Stanovima bila je – ima ili Nogometni klub Zadar i dalje trenera ili nema? Ferdo Milin je nakon uzvratne utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa na konferenciji za novinare dao ostavku na mjesto trenera. Njegova momčad je u osam dana doživjela tri uzastopna poraza od Istre 1961 i nije se plasirala u polufinale Kupa. Zadrov strateg je rekao da ostavku daje iz “moralnih razloga” jer smatra da trener uvijek snosi odgovornost za poraze, ili bolje reći za stanje u kojem se nalazi momčad. Naglasio je tada da ne želi više biti odgovoran za to stanje što sugerira, a to je odavno poznato iako nije službeno potvrđeno, da za ovu situaciju itekako utječu “vanjski faktori”. Tu su naravno na prvom mjestu problemi financijske prirode u kojima se nalazi Zadar.
Nakon što je Milin u utorak navečer dao ostavku Josip Bajlo, predsjednik Zadra, najavio je da će odluka o tome prihvaća li Klub ostavku ili ne biti donesena ovih dana. Jučer ujutro trening je vodio Zvonimir Jurić, Milinov pomoćnik, što je sugeriralo da još uvijek traju pregovori o tome hoće li Milin nastaviti voditi momčad sa Stanova ili ne. Josip Bajlo se napokon nešto iza podneva javio na svoj mobitel.
– U ovome trenutku mogu reći malo toga. Hoće li Ferdo Milin i dalje ostati trener NK Zadra pitanje je na koji ne mogu dati decidirani odgovor. Najbliže istini bi bilo da trenutačno po pitanju toga kažem da je još uvijek na snazi “status quo” – kazivao je jučer Zadrov predsjednik.
– Mogu potvrditi da sam jutros (op.a. jučer ujutro) obavio razgovor s Milinom, ali niti nakon tog razgovora ne možemo reći ostaje li on na klupi Zadra ili ne. Smatram da će danas biti puno toga jasnije nakon što s njim porazgovaramo još jedanput.e.
– Smatram da su kod Milina prevladale emocije, da se istrčao s ovom odlukom. Ferdo Milin u Zadru radi odličan posao, a to dokazuju rezultati koje ima iza sebe. U prošloj sezoni je ostvario ostanak u prvoligaškom društvu što je u onakvoj konkurenciji bio vrhunski rezultat. I ove sezone su njegovi rezultati itekako vidljivi, Zadar je na 8. mjestu još uvijek dovoljno daleko od zone ispadanja. U ovome trenutku želimo da Milin nastavi voditi Zadar, ali nemam pravo prejudicirati hoće li se to dogoditi ili ne. Za sada treninge vodi njegov pomoćnik Zvonimir Jurić.