Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Voxu oproštena i prolongirana većina dugova

04.12.2013. 23:00
Voxu oproštena i prolongirana većina dugova


Daljnje odluke o sudbini VOX-a donose razložni vjerovnici koji su prihvatli opis i prolongaciju većine dugova, a u tom sklopu je i isplata plaća za šesdesetak zaposlenika
Plan financijskog rekonstruiranja tvrtke VOX d.o.o. u vlasništvu Rena Sinovčića prihvaćen je.
Nagodbeno vijeće jučer je donijelo rješenje u kojem stoji kako su  Plan koji je Fini na odlučivanje o otvaranju predstečajne nagodbe za ovu posrnulu tvrtku s gubitkom od 77 milijuna kuna predan još u srpnju prihvatila većina vjerovnika. Postupak predstečajne nagodbe početkom mjeseca bio je prekinut na zahtjev Porezne uprave Zadar, a u obrazloženju je tada stajalo da je to učinjeno kako bi se obavio postupak nadzora nad povezanim društvima zbog utvrđivanja zlouporabe prava pred nadležnim tijelom. Riječ je bila o Sinovčićevu dugovanju prema Poreznoj upravi u iznosu od četiri milijuna kuna, no 11. studenog ove godine dostavljena je dopuna koju su, kako je izvjestilo Ministarstvo financija, razložni vjerovnici većinom glasova prihvatili. Dvije trećine glasale su za, dok je jedna trećina vjerovnika bila protiv ovog Plana, no zanimljivo je da nitko od vjerovnika, iako je za to imao zakonsku podlogu, u vrijeme prekida nije pred Trgovačkim sudom u Zadru podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.
Najveći vjerovnik VOX d.o.o. je Dalibor Zebić, bivši trener NK Zadra, s potraživanjem od 21.164,466,28 kuna, a slijede Hypo banka sa 15 milijuna kuna, zatim tvrtke u vlasništvu Zdenka Zrilića – Tehno d.o.o. s 10 milijuna i Nautilius d.o.o. s 3,3 milijuna kuna. Ministarstvo financija od Sinovčića potražuje osam milijuna kuna, a NK Zadar i Slobodna Dalmacija svaki po nešto više od pet milijuna kuna.
–više u tiskanom izdanju