Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Palekine Sladke brige

Autor: Andrija Prović

05.01.2010. 23:00
Palekine Sladke brige

Foto: Sebastian GOVORČIN



Tijekom priprema, jedna od zadaća bit će i uigravanje 6-0. Takva plitka obrana zahtijeva visoke igrače, a naša nova pojačanja predvođena 198 cm visokim Vidovićem daju nam, osim širine u napadu, i priliku za dodatno uigravanje alternativne obrambene zone – istaknuo je Frane Kardum, pomoćni trener Zadar Slada
Nakon božićno-novogodišnje stanke, rukometaši Zadar Slada u utorak su krenuli s pripremama pred nastavak Dukat prvoligaškog prvenstva. Da su ambicije Zadrana u pohodu na jedno od prva dva mjesta i dalje više nego ozbiljne, pokazuje dovođenje četiri nova, odnosno, ukupno 24 igrača prisutna već na prvoj prozivci u Mocirama. Pred trenutačno trećeplasiranom momčadi do prve je utakmice sa Goricom nešto više od mjesec dana (13. veljače), a do tada će, osim podizanja fizičke i taktičke spreme, odraditi i nekoliko prijateljskih susreta. Iako još nisu poznata imena Sladovih protivnika u pripremnom dijelu, trener Paleka naglasio je kako će nastojati da barem dvije od spomenutih utakmica budu s Premijer ligaškim klubovima. Zadrani tijekom prijelaznog roka nisu uspjeli zadržati Anđela Žeravicu, jednog od najboljih kružnih napadača lige; no dolazak Marka Vidovića (Zamet), Luke Miletića (EMC Split), kao i reaktivacija Damira Samardžije te povratak Ivana Mijolovića iz Karlovca pokazuju kako će rukometaši iz Mocira i u nastavku prvenstva biti jedni od glavnih aktera u utrci za izravni ulazak u Premijer ligu. Miletić će uz Ivana Vučkovića ili Josipa Pešu biti jedno od rješenja na crti, dok će za ojačanje vanjske linije biti zaduženi Mijolović i Vidović. Roka Paleku upitali smo kako će izgledati sastav s velikim brojem vanjskih igrača.
– Radi se o polivalentnim igračima koji po potrebi mogu igrati na više pozicija. Tijekom prijelaznog razdoblja radili smo na dovođenju novih pojačanja, a kako se ukazala dobra prilika, sada su u našoj momčadi čak četiri nova imena. Nitko nema rezervirano mjesto u prvih sedam, stoga je i teško prognozirati tko će nakon priprema biti u najužoj konkurenciji – mišljenja je rukometni strateg.
Osim respektabilne konkurencije na liniji devet metara, novopridošli igrači su trenerima Paleki i Kardumu pružili dodatnu mogućnost za uigravanje 6-0 obrane – formacije za kojom su Zadrani u polusezoni rjeđe posezali, ali i formacije među čijim su osnovnim preduvjetima visoki igrači.
– Tijekom priprema, jedna od zadaća bit će i uigravanje 6-0. Takva plitka obrana zahtijeva visoke igrače, a naša nova pojačanja predvođena 198 cm visokim Vidovićem daju nam, osim širine u napadu, i priliku za dodatno uigravanje alternativne obrambene zone – zadovoljno će Frane Kardum, pomoćni trener Zadar Slada.
Osim gostujućih prijateljskih utakmica, zadarski će rukometaši cijeli pripremni period odraditi u Mocirama. Za to vrijeme trenirat će dva puta dnevno kombinirajući vježbe snage(teretana), ali i uigravanje s loptom već od prvog dana. U momčadi nema ozlijeđenih igrača, a još se samo očekuje dolazak Damira Samardžije. Kako saznajemo, on je spriječen privatnim obvezama te će se do kraja tjedna priključiti pripremama.


 MIJOLOVIĆ: MANJAK MINUTA UZROKOVAO POVRATAK


Ivan Mijolović, novi-stari igrač Zadra, o planovima vezanim uz svoj matični klub:
– Iz Karlovca sam otišao nezadovoljan minutažom. Nadao sam se da ću više igrati, no nisam dobio značajniju priliku pa sam odlučio vratiti se i pomoći svom bivšem klubu da uđe u viši rang. Iako sam do kraja sezone igrač Zadra, vrata u Karlovcu su mi i dalje otvorena. Pritom mislim da i ako uđemo u Premijer ligu, realna je opcija da se opet vratim u Karlovac.




 RK ZADAR U DRUGOM DIJELU SEZONU


Ivan Cota, Tomislav Belent, Jakov Svorcina, Nino Jerak, Kristijan Brkljača, Ivan Ninčević, Josip Peša, Ivan Buovac, Šime Markić, Ivan Vučković, Šime Humbolt, Tomislav Bašić, Stipe Torbarina, Ivan Čirjak, Marko Vidović, Luka Miletić, Ivan Mijolović, Toni Vidak, Ivan Šimičević, Josip Šegarić, Dino Peronja, Nikola Maričić, Jure Galošić, Tonči Marinović. Trener: Roko Paleka. Pomoćni trener: Frane Kardum .