Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Šarić: Provalnik u SDP-u ostavio bubice?!

Autor: Minja Gugić

05.01.2010. 23:00
Šarić: Provalnik u SDP-u ostavio bubice?!


Osim provale u službene prostorije SDP-a na Trgu pet bunara, nepoznati je razbojnik pokušao ukrasti i “fiat punto” koji je bio parkiran na Trgu kneza Višeslava, no kad je vidio da ga ne može pokrenuti – pobjegao je
Iz samo njemu znanih pobuda, nepoznati je razbojnik tijekom noći s ponedjeljka na utorak provalio u službene prostorije SDP-a, na Trgu pet bunara u Zadru, ali nije ništa ukrao.
Pod okriljem mraka, popeo se do prozora radne prostorije koji je nasilno otvorio. Kasnije obavljenim očevidom, policajci su utvrdili kako u unutrašnjosti prostorija nema vidljivih tragova ulaženja, a po izjavi odgovorne osobe iz prostorija stranke nije ništa odneseno.
– Balkonska vrata koja smo tek nedavno postavili razbijena su, no ništa nisu odnijeli iz ureda. Provaljeno je vrlo stručno i to s druge strane zgrade koja gleda prema Pomorskoj školi. Jesu li provalnici nešto ostavili, i to možda za prisluškivanje, ne znam. No, sve je moguće, ali to bi sada trebala utvrditi stručna i neovisna osoba – zaključio je jučer u kratkom telefonskom razgovoru Svetko Šarić, predsjednik županijskog SDP-a.
Pričinjena materijalna šteta iznosi oko dvije tisuće kuna, a kaznena prijava zbog provale već je podnesena iako je za sada naslovljena na nepoznatog počinitelja.
Tijekom iste noći na parkiralištu Trga kneza Višeslava u Zadru, provaljeno je u automobil marke „fiat punto” zadarskih registracija u vlasništvu 31-godišnjakinje iz Zadra.
Nepoznati počinitelj naime, pokušao je staviti auto u pogon u čemu nije uspio nakon čega je pobjegao.
Vlasnici je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 200 kuna.
Još jedna krađa prema procjeni policije dogodila se najvjerojatnije u vremenskom razdoblju od 30. prošlog do 4. ovog mjeseca u Zagrebačkoj ulici u Zadru.
Nepoznati razbojnik je iz prostorija vulkanizerske radionice odnio lovačku pušku “crvena zastava”, cal. 12 mm, u vlasništvu 63-godišnjaka iz Zadra.
Vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko tisuću i pol kuna.
Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja nad 34- godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 27. prošlog do 3. siječnja ove godine počinio ukupno šest kaznenih djela teške krađe provaljivanjem i pokušaja provala, on je uz kaznenu prijavu u utorak tijekom dana bio priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Milanu Pečini.
Krađe je počinio na širem području Benkovca, a provaljivao je u kuće, kioske, trgovine, kafiće.
A, u vremenskom razdoblju od 28. prošlog, pa do ovog mjeseca u Benkovačkom selu, nepoznati je muškarac provalio u radni stroj u vlasništvu 29- godišnjeg mještanina iz kojeg je odnio 70 litara goriva.
Materijalna šteta iznosi dvije tisuće kuna.
U Molatskoj ulici u Zadru, noću s nedjelje na ponedjeljak nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu Bakmaz iz koje je odnio za sad neutvrđenu količinu cigareta i slatkiša.
U ovom će se slučaju materijalna šteta utvrditi nakon obavljene invenuture.
U vremenu od 1. do 4. siječnja ove godine u mjestu Ugljan na istoimenom otoku, netko nepoznat je iskoristio samo nekolkio trenutaka nepažnje ukućana i iz otvorene garaže 25- godišnjeg mještanina ukrao ručni cirkular za drva i agregat.
Materijalna šteta iznosi dvije i pol tisuće kuna.