Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bibinjcu lopov s balkona ukrao svježe pršute i pancete

05.01.2011. 23:00
Bibinjcu lopov s balkona ukrao svježe pršute i pancete


Osim niza provala i krađa, promet je odnio i svoju prvu žrtvu. Riječ je o 54-godišnjaku iz Zagreba koji je stradao u prometnoj nesreći u srijedu na gračačkom području. Od težine ozljeda Zagrepčanin je umro u kninskoj bolnici


U polju mjesta Kula Atlagić u srijedu oko 21 sat policijski službenici benkovačke policijske postaje zatekli su 49-godišnjaka i 41-godišnjaka s benkovačkog područja koji su kod sebe imali lovačku pušku, reflektor s akumulatorom i jednog ubijenog zeca. Nedaleko od mjesta gdje su ih policajci uhvatili pronađeno je i osobno vozilo u vlasništvu 41-godišnjaka u kojem se nalazila još jedna lovačka puška. Obojica su zaradila kaznene prijave zbog krivolova.
Tijekom noći s utorka na srijedu u mjestu Bibinje nepoznati je lopov s balkona obiteljske kuće u vlasništvu 69-godišnjaka, ukrao šest svježih pršuta i pancete. Materijalna šteta se cijeni na oko tisuću i pol kuna.
U srijedu oko 14 sati, policijski službenici Policijske postaje u Obrovcu su u mjestu Zaton Obrovački, u krugu bivše tvornice „Glinica”, uhvatili 54-godišnjakinju i 26-godišnjaka s obrovačkog područja koji su u kamion utovarivali metalne profile koje su prethodno demontirali i namjeravali ukrasti.
Od početka ovog mjeseca u mjestu Pridraga iz ostave u vlasništvu 52-godišnjaka ukradena je motorna pila “Stihl”, vrijedna oko dvije tisuće kuna. Vlasnik je krađu prijavio policiji, a protiv kradljivca je podnio i kaznenu prijavu. Policajci pokušavaju ući u trag ukradenoj pili.
U proteklih nekoliko dana, ista se stvar dogodila, ali u mjestu Lisičić. Tamo je netko nepoznat iz obiteljske kuće u vlasništvu 48-godišnjaka odnio motornu pilu, također marke „Stihl” vrijednu oko tri tisuće kuna. I u ovom slučaju lopov i pila se traže. Policijski službenici Prve policijske postaje u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je prije dva dana iz obiteljske kuće u Zadru ukrao mobitel „i Phone”, u vlasništvu 17-godišnjaka. Mobitel je vraćen vlasniku, a prema maloljetniku slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež u Zadru. Okončano je i kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je tijekom prosinca prošle godine, s gradilišta obiteljske kuće u Viru, ukrao metalnu građevinarsku skelu u vlasništvu 40-godišnjaka u vrijednosti oko 20 tisuća kuna.
Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog krađe.
Godina koja je upravo počela odnijela je nažalost, i prvu žrtvu prometa. Naime, u srijedu oko 14.40 sati u mjestu Malovan na gračačkom području na prometnici označenoj kao D-1, dogodila se prometna nesreća nakon koje je od težine ozljeda preminuo 54-godišnjak iz Zagreba. Nesreća se dogodila na način da je dvije godine starija vozačica iz Zagreba „nissan microm” zagrebačkih registracija vozeći od Gračaca prema Kninu, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, prilikom izlaska iz zavoja izgubila nadzor nad upravljačem te sletjela uz južni rub pri čemu je auto udarilo u početak zaštitne ograde koja se zabila u podvozje i unutrašnji dio vozila. U prometnoj nesreći 56-godišnja vozačica je teško ozlijeđena kao i njezin 54-godišnji suvozač koji je, unatoč naporima liječnika, u 19.35 sati preminuo u Općoj bolnici u Kninu. Vozačica je prevezena u šibensku Opću bolnicu gdje je hospitalizirana. Na zahtjev dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku nad smrtno stradalim Zagrepčaninom obavit će se obdukcija.