Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pola mještana sudjelovalo donacijama u gradnji mrtvačnice

05.01.2014. 23:00
Pola mještana sudjelovalo donacijama u gradnji mrtvačnice


Nakon turističke sezone nastavljeni su radovi na drugoj fazi moderne mrtvačnice u borovoj šumi pored groblja u Sv. Filipu i Jakovu. Izgradnja prve faze, odnosno grubih radova i krova iznosili su 394.984 kune s PDV-om, dok je druga faza oko 500.000 kuna. Prije vidljivih radova Općina je za pripremne radove, projektno-plansku dokumentaciju i otkup zemljišta uložila preko 200.000 kuna.
– Projekt započet prije tri godine se nastavio prvenstveno zahvaljujući novom vodstvu Općine koje je odlučnije krenulo u realizaciju projekta, kazao je Filip Đinđić, predsjednik filipjanskog mjesnog odbora.
Moderno zdanje filipjanske mrtvačnice sa dvije prostorije za izlaganje, sa svim popratnim sadržajima i infrastrukturom, izgledom i funkcijom u konačnici će postati primjereno za dostojan ispraćaj pokojnika. Sveukupna vrijednost je preko 1,1 milijun kuna.
– Na našem posebnom računu mjesnog odbora kroz 2013. godinu mještani su donirali 32.000 kuna, dok je filipjanska Udruga Napredak odlukom svog Upravnog odbora prebacila 140.000 kuna. Stoga je procijenjeno da se može nastaviti sa radovima, pa se tom prigodom po javnom natječaju izabrao izvođač radova Kulić invest d.o.o. Varaždin. Zahvalio bih mještanima koji su i u ovim kriznim vremenima donirali za gradnju ovog komunalnog objekta, a do sada ih je sa svojim donacijama sudjelovalo oko 50 posto, kaže Đinđić s nadom da će i ostali mještani slijediti njihov primjer.