Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Ako ništa drugo, barem – ‘umrite muški’!

05.01.2017. 23:00
Ako ništa drugo, barem – ‘umrite muški’!


Vrti se kolo… Danas u Višnjik dolazi Cedevita u ABA ligi. Imenom isti onaj suparnik s kojim je nedavno Zadar igrao u Zagrebu u A 1 ligi. Iako je vodio 38 minuta, izgubio je Zadar nespretno u završnici. No, sastav Cedevite će danas u odnosu na tu utakmicu biti znatno drugačiji.
– Imamo informaciju da će Cedevita doći u najjačem mogućem sastavu – kaže Neven Plantak, trener.
Kad je već o sastavima riječ, ni danas Zadar neće biti kompletan.
– Ne. Osim što još ima poteškoća zbog ozljeda, Jakov Vladović dobio je i gripu, a Marka Jurice još nema. Dakle, i dalje smo bez obojice što našu vanjsku liniju čini i brojem i kvalitetom ‘tanju’ nego što bismo trebali i željeli.
Prošlih se dana strahovalo da bi mogao izostati i Ivan Vraneš.
– On je u Beogradu s C. zvezdom zadobio jaki udarac u šaku. Čak se sumnjalo u težu ozljedu, bio je podvrgnut snimanju i – srećom – utvrdilo se da nema nikakvoga puknuća, ali boli ga i pitanje je u kolikoj će mjeri danas biti spreman za nastup.
Kakva je situacija s Majom Kovačevićem?
– Klub je sve posalo u FIBA-u i sad čekamo. S obzirom da je u Europi običaj da puno ljudi ide na odmore u razdoblju od Božića do kraja prvoga tjedna u siječnju, nismo sigurni da će Kovačević moći zaigrati danas.
Razvoj dosadašnjih događaja u ABA ligi i nije toliko nepovoljan za Zadrane. Iako, realno su trebali imati barem dvije (Krka i Olimpija u gostima, recimo)pobjede više. Niz (Cedevita danas, pa MZT i Mega vani…) sljedećih suparnika, pak, nudi teške, zahtjevne utakmice.
– Vidjet ćemo kako ćemo sve to prebroditi. Od silne važnosti za nas će biti povratak Vladovića i Jurice, potom trenutak kad će zaigrati i Kovačević. Riječ je i o tomu da će njihov povratak na treninzima osnažiti konkurenciju i omogućiti potpuniji rad. Do 29. siječnja nemamo utakmica u A 1 ligi čime ćemo dobiti po nekoliko treninga više tijekom tjedna.