Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Solidna uvertira rukometaša za Goricu

Autor: Andrija Prović

05.02.2010. 23:00
Solidna uvertira rukometaša za Goricu


Pripreme uoči nastavka Dukat prve lige bliže se kraju, a zadarski su rukometaši nakon dvoboja sa Splitom, Senjom i Kaštelima, u petak odradili i prijateljsku utakmicu sa Solinom. Sastav Roka Paleke očekivano je slavio na gostovanju protiv trenutačno 12. momčadi lige, dok će im pobjeda 28:33 poslužiti za podizanje samopouzdanja uoči ovotjednog sraza sa Goricom, odnosno starta proljetnog dijela prvenstva. Iako se pet razlike ne čini mnogo protiv objektivno slabijih Solinjana, Zadar je tijekom utakmice vodio i s devet golova prednosti, a pitanje pobjednika u niti jednom trenutku nije bilo sporno. Nakon dva neriješena i jednog dvoboja završenog s minimalnom prednošću, čini se tako da je pet golova iz Solina proporcionalno postepenom rastu forme Zadrana. 
Slad se u prvih 15 minuta branio 3-2-1 zonom koja je dopuštala domaćim igračima da ostanu u egalu, međutim, spuštanjem u „pliću” 6-0, Zadar puno bolje izgleda na terenu te potom iz polukontri i kontri postepeno gradi prednost. Ona će na poluvremenu iznositi pet golova (12:17).
U drugom dijelu zadarski rukometaši i dalje povećavaju prednost, a najveća će biti devet golova. No, gosti su tada (kao i prošli tjedan sa Kaštelima) vjerojatno procijenili kako su stekli dovoljnu rezultatsku zalihu, a Solinjani koriste njihovo opuštanje te uspijevaju smanjiti na konačnih 28:33. U redovima Zadra najučinkovitiji je bio Ivan Buovac koji je odigrao vrlo dobro na poziciji lijevog krila te pospremio 9 golova u protivničku mrežu. Ivan Vučković sa šest je pogodaka bio drugi strijelac Zadrana, no ukupnim učinkom u pripremnim susretima ozbiljno je istaknuo kandidaturu za prvog pivota.
Zbog ozljede, viroze i privatnih obveza, Zadar je u Solinu nastupio bez četiri igrača. U sastavu nisu bili Luka Miletić, Josip Peša, Damir Samaržija i Ivan Mijolović. 
– Trebamo biti još okomitiji na gol s bržim protokom lopte. Također, primili smo i nekoliko lakih golova te se opustili u nastavku. U drugom poluvremenu odradili smo dobro napadački dio, no ne i obranu. Na te greške ubuduće trebamo pripaziti, međutim, ukupno gledajući, nisam nezadovoljan našom igrom – na učinak svoje momčadi osvrnuo se Roko Paleka, trener Zadar Slada.


 SOLIN – ZADAR SLAD 28:33 (12:17)


SOLIN – Dvorana „Bilankuša”. Gledatelja: 40. Suci: Ante Božan (Solin), Zoran Buzov (Split).
SOLIN: Perčin (8), Matešković, Popović 2, Bernat 6 (2), Zoković 2, Radić 3 (2), Mikelić 2 (1), Smoljo 4, Maleš 1, Ćićerić 1, Fantić 2, Jajić 3, Teklić 1, Bajan 1. Trener: Zvonko Papak.
ZADAR SLAD: Balent (9), Cota (5), Svorcina, Vučković 6, Jerak 5 (2), Buovac 9, Bašić 5, Peronja 1, Brkljača 2, Vidović 4, Humbolt, Markić 1, Marinović, Torbarina, Čirjak. Trener: Roko Paleka. 
Sedmerci: Solin 5 (8); Zadar Slad 2 (5).
Isključenja: Solin 2 minute, Zadar Slad 6 minuta.