Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Ninu se zaledilo more

05.02.2012. 23:00
U Ninu se zaledilo more


Ninske ulice i trgovi su potpuno prazni, a građani iz svojih domova izlaze samo u nuždi. Otežano je prometovanje, a posebno virskim mostom


Zimska studen praćena olujnim udarima bure ovih je dana paralizirala život i na širem području grada Nina. Snježni pokrivač zabijelio je i ovo područje, doduše, bez visokih nanosa, ali se zato uslijed iznimno ninskih temperatura oko grada Nina zaledilo more.
Ninske ulice i trgovi su potpuno prazni, a građani iz svojih domova izlaze samo u nuždi. Otežano je prometovanje, a posebno virskim mostom. Zbog olujne bure i niske temperature zraka, koja se ne penje iznad ništice, radnici ninskog gradskog komunalnog poduzeća Komunalije i odvodnja d.o.o. obustavili su do daljnjeg sve započete poslove na izgradnji komunalne infrastrukture u Ninu i prigradskim mjesima. Osim toga, snažna bura s morske površine na kopno donosi posolicu. Od ovako naglog i nezapamćenog zahlađenja, posolice i olujnih udara bure najviše strahuju poljoprivrednici, vinogradari, povrtlari i maslinari. Zimske nepogode u pravilu iza sebe ostavljaju velike štete na povrtlarskim kulturama, usjevima pšenice i ječma te mladim maslinicima.
 Ovakve zimske nepogode jedino za sada idu na ruku zaposlenicima ninske Solane koji ovih dana rade punom parom na isporuci morske soli. Njome se služe cestari u borbi sa snijegom i ledom na kolnicima i to ne samo na prostoru snijegom zatrpane Zadarske županije, već i šire diljem Hrvatske.