Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ibri Topiću produljen pritvor da ne bi ponovno pokušao ubiti bivšu suprugu

Autor: Suzana Bandić

05.02.2013. 23:00
Ibri Topiću produljen pritvor da ne bi ponovno pokušao ubiti bivšu suprugu

Foto: PIXSELL



Muškarac koji je sredinom siječnja uhićen jer je plinom pokušao usmrtiti bivšu suprugu unatoč tjeralici koju je za njim raspisalo BiH pravosuđe ostaje u zadarskom zatvoru jer je hrvatski državljanin


Ibri Topiću (54) iz Sv. Filipa i Jakova koji je polovinom siječnja uhićen zbog pokušaja ubojstva bivše supruge Radojke Topić (50) produljen je boravak iza rešetaka zadarskog zatvora i to zbog bojazni da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Iako je za Topićem policija Bosne i Hercegovine raspisala međunarodnu tjeralicu zbog bijega iz tamošnjeg zatvora, Topić ostaje na teritoriju Republike Hrvatske jer uz bosanskohercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo, a RH ne izručuje svoje državljane.
Na radijator spojio plinsku bocu
Radojka i Ibro Topić nakon rastave su živjeli u istoj kući, on u suterenu, a ona na katu kuće i dijelu prizemlja. Policiji je njihova adresa dobro poznata zbog dugogodišnjih zategnutih odnosa i prijava koje je protiv Ibre podizala Radojka zbog obiteljskog nasilja. Situacija je kulminirala kad je Ibro polovinom siječnja, znajući da jedan radijator u Radojkinu stanu nije spojen na cijev, na cijev centralnog grijanja u podrumu spojio plinsku bocu. Ženu je oko četiri sata ujutro probudilo šištanje, neugodan miris i osjećaj u grlu koji ju je tjerao na kašalj. Probudila se i shvatila o čemu je riječ pa je odmah otvorila sve prozore i vrata i tako spasila život.
Godine u strahu
Za naš list Radojka je kazala kako je godinama izložena nasilju, no da se njezin bivši suprug vješto izvlačio pa tako i od izdržavanja kazne zatvora u BiH gdje je izdržao oko 1,5 godina od ukupno šest na koliko je bio osuđen. Također, ispričala je i kako godinama živi u strahu za život, a da je strah opravdan, navela je pokušaj gušenja plinom.