Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadarski mališani otvorili dane karnevala

Autor: Irena Jurjević

05.02.2013. 23:00
Zadarski mališani otvorili dane karnevala

Foto: Vedran SITNICA



Usprkos kiši i pomicanju početka programa s Obale kneza Branimira izravno u Arsenal, ovogodišnji Kanevalić Radija 057, započeo je šareno i veselo, kako mu i doliči. Prvog dana karnevala binom u Arsenalu prodefiliralo je 13 vrtića, s oko 450 djece i 38 odgojiteljica.
Program predstavljanja otvorila je osnovna škola Voštarnica sa svojim polaznicima odjevenima u Bubamare. Bilo je tu i plesne koreografije na svima poznatu pjesmu „Nije lako bubamarcu”, nakon čega je uslijedilo predstavljanje Naroda svijeta iz DV Kocka kockica. Kinezi, Španjolci, Japanci, Egipčani, Škoti… svi oni prodefilirali su binom te potom skupno zaplesali na – Kazačok!
Dječji vrtić Manulica iz Kali uz recitaciju predstavio je svoju masku More, a posebno su se ove godine potrudili polaznici i njihove tete iz dječjeg vrtića Cvit iz sv. Filipa i Jakova koji su u Arsenal doveli jedan pravi kokošinjac, s kokicama i bakom čuvaricom.
Iz DV Biograd pristigli su pak crveni mačci u čizmama, sveukupno njih 25, da bi nakon toga pozornicu zabijelili arktički medvjedi pod maskom Ledo medo iz pakoštanskog dječjeg vrtića Gardelin…
Nastavak Karnevalića 057 slijedi i sutra, kada je u planu predstavljanje novih 13 maškaranih grupa dječjih vrtića.