Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jači za Jakoliša, Weitzera i Banovića

05.02.2014. 23:00
Jači za Jakoliša, Weitzera i Banovića


U Nogometnom klubu Zadar jučer su se odlučili predstaviti igrače koji su ove zime, nadajmo se, pojačali momčad sa Stanova. To su Igor Banović, povratnik iz redova slovenskom prvoligaša Domžala, Ivor Weitzer, bivši igrač Rijeke koji je prošlu polusezonu igrao u Iranu i Antonio Jakoliš, bivši igrač Hajduka i Mouscrona. Kao i obično nekoliko uvodnih riječi o njima kazao je Josip Bajlo, predsjednik NK Zadra.
– Smatram da smo odradili odlične pripreme što je vrlo važno jer nas očekuje teško i zahtjevno proljeće. Imao dobri bodovnu zalihu i prednost ispred konkurenata, ali moramo biti itekako oprezni. S obzirom da su nas napustili Begonja, Gržan i Vasilj kojima smo izašli u susret i želimo im uspjeh u daljnjoj karijeri, ostavili smo treneru Milinu mogućnost da bira koga dovesti kao njihove zamjene. On je birao i mislim da je itekako pogodio. Ciljano smo doveli Weitzera i Jakoliša, a imamo sreću što nam se vratio i Banović. Tu je i Ješe tako da smatram kako smo jako dobro trgovali.
Predsjednik je kazao i nekoliko riječi o svakom od tih igrača.
– Kao što je poznato deficitarni smo na desnoj strani i kada se pojavila mogućnost dovesti Antonija Jakoliša nismo puno dvojili. Sjećamo ga se iz Hajduka i belgijskog Mouscrona, a posebno u dresu Šibenika kada nam je na Stanovima “zagorčao život”. Kada je otišao jedan od naših ključnih igrača Luka Begonja znali smo da moramo pronaći zamjenu na toj poziciji. Tražili smo i mislim da smo pronašli pravu zamjenu u Ivoru Weitzeru, bivšem igraču Rijeke i Širokog Brijega koji je posljednjih šest mjeseci proveo u Iranu. I na kraju vratio nam se Igor Banović što je za nas veliko pojačanje. Svi smo bili svjedoci koliko nam je nedostajao dok je bio u Domžalama jer jednostavno nemamo takav profil igrača. Valjda ne trebam naglašavati da je on jedan od naših stožernih igrača. I samo ću još dodati da smo s ovim trojcem potpisali ugovor do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti što dalje – kazao je na kraju svog izlaganja Bajlo.
Priliku da se ukratko predstave javnosti dobila su i sva tri igrača. Naravno, Banovića nije trebalo posebno predstavljati.
– Kao što znate vratio sam se nakon što sam u Domžalama proveo šest mjeseci. Cijelo vrijeme dok sam bio u Sloveniji bio sam u kontaktu s trenerom Milinom. Kada sam vidio da da bi moglo doći do raskida ugovora intezivirao se kontakt sa Zadrom i samo mu još nadodati da sam zadovoljan i sretan što sam se vratio kući.