Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ombla brončana

05.02.2014. 23:00
Ombla brončana


Odigran je treći turnir iz serije turnira “Trofej Reno Vinek”. Memorijal Ivica Švaljek održao se u Krapini, a nastupilo je 350 igrača iz 58 hrvatskih klubova.
U konkurenciji juniorki nastupila je i članica zadarske Jadere Matea Ombla koja je stigla do trećeg mjesta, iako je i po dvije godine mlađa od konkurencije. Slavila je Mladostašica Andreja Pavlović, koja je u finalu bila bolje od klupske kolegice Dorine Srebrnjak preokrenuvši zaostatak od dva seta. Baš je Srebrnjak pobijedila Mateu Omblu u polufinalu s 3:1 (11:9, 9:11, 11:7, 11:4). Ombla i Srebrnjak su stare suparnice i često se susreću u završnicama turnira. Do sada imaju podjednak omjer, no ovaj put je Ombla poražena.
U konkurenciji mlađih kadeta slavio je član GSTK Zagreb Lovro Zovko koji je u finalu bio bolji od Ivora Bana iz zagrebačke Mladosti s 3:1. U konkurenciji kadeta najbolji je bio član Dugog Sela Luka Martinek koji je s 3:1 u finalu nadvisio člana varaždinskog Igea Željezničara Marka Vidaček. Kod kadetkinja najbolja je bila članica Opatije ’08 Karla Franović. Kod juniora je ponovno bio vrlo uvjerljiv član Splita Vedran Bakač, koji je bez većih problema osvojio turnir.
Kod seniora slavio je član dubrovačkog Libertas Marinkolora Luka Fučec porazivši u finalu Filipa Zeljka (GSTK Zagreb) s 3:2. Kod seniorki, odustajanjem zbog zdravstvenih razloga Lee Rakovac i Petre Petek, očekivano su dominirale igračice zagrebačke Mladosti. Pobijedila je Mirela Đurak pobijedivši u finalu klupsku kolegicu Mateju Jeger s 3:0.