Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Tisuće lampiona opet će u nebo

05.02.2014. 23:00
Tisuće lampiona opet će u nebo


Malo humora, malo čokolade, malo romantike. I poneki lampion. Odnosno puno njih. Tako će otprilike proteći Valentinovo, praznik zaljubljenih koji načelno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ili ga mrze ili ga vole.
Ipak, ono što Zadar obilježava zadnjih godina je karakteristično puštanje lampiona na zadarskom Forumu koje će se održati i ove godine.
Projekt “Zaželi ljubav” nastavlja se i ove godine pa će tako u petak u 20.30 sati otpočeti još jedan svjetlosni spektakl. Tisuće lampiona uputit će se prema nebu, a za sudjelovanje je dovoljno – kupiti lampion. I doći na Poljanu pape Ivana Pavla II.
Lampioni će obogatiti i ponudu Boutique hostela Forum u kojem, kazuje Martina Knežević, nastoje izbjeći klišeje, pa će tako biti i ovaj put.
-„Zaželi ljubav” ide dalje i kroz tu jednu ponudu promovirat ćemo i nas, pozvati ljude da dođu i kroz naše prozore promotre nešto što se događa samo jednom godišnje. No, nekakve klasike u ponudi neće biti, možda uključimo bocu vina uz pogled, no to nije ono što je najbitnije, napomenula je Knežević.
Dakle, u redu je biti romantičan pa barem jednom na godinu, zaključak je ekipe iz Boutique hostela Forum koji je za prošlogodišnje Valentinovo nažalost bio zatvoren, pa će im ovo biti prvo Valentinovo. A pogled na lampione bit će najbolji iz crnih soba, doznajemo.
– Naravno, logično je da za Valentinovo najbolje idu dvokrevetne sobe, a crnih je ostalo još samo malo, napomenula je uz smiješak Knežević.
Posebne ponude za Valentinovo imat će i hotel Bastion te Art hotel Kalelarga, doznajemo od direktorice Mladenke Štura, koja je otkrila kako će ovogodišnje Valentinovo u hotelu Bastion proteći u znaku čokolade. „Dani ljubavi” u Bastionu obuhvaćat će dva noćenja, romantičnu večeru, kao i slatke poklone iznenađenja. Doznajemo, čokoladne. Prigodan program za dan zaljubljenih imati će Art hotel Kalelarga, tako da i tamo neće nedostajati gastro užitaka.
Za sve one koji žele pak jedan pravi romantični doživljaj, nalik onima iz filmova, to mogu dobiti odlaskom u Falkenstiner Club Funimation Borik. Latice ruža na krevetu, boca pjenušca, čokoladno iznenađenje te jedna prava romantična večera uz svijeće dio su ove ponude. Oni koji pak preferiraju nešto energičnije – uvijek imaju opciju odlaska na koncert. A toga će u valentinovski petak biti napretek: S.A.R.S.-a u Maraschino baru ili pak Atomsko sklonište u Q baru, izbor je samo vaš.