Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Cromarisove ribe odlaze u New York

05.02.2017. 23:00
Cromarisove ribe odlaze u New York


Plakat pod nazivom Cromarisova „dobro odgojena riba” iz najčišćih dijelova Jadranskog mora, svojom kreativnošću ovih je dana oduševio vlasnike novog njujorškog muzeja Poster House, koji su plakat s hrvatskim oradama i brancinima odlučili uvrstiti u trajnu muzejsku zbirku. 
Naime, nakon što su u najnovijem broju jednog od najistaknutijih svjetskih magazina za kreativnost u tržišnim komunikacijama ‘Lurzer’s Archive’ objavljeni oglasi najveće hrvatske tvrtke za uzgoj morske ribe Cromaris pod nazivom „Dobro odgojena riba/Well raised fish”, stigao je poziv iz njujorškog Poster Housea, koji taj inovativni oglas u obliku plakata želi uvrstiti u stalni postav globalnih kreativnih dostignuća, koji će biti dostupan svjetskoj publici do kraja godine.
Oglas koji je oduševio kreativnu industriju osmislila je agencija Bruketa&Žinić OM. Namjera je kupcima svježe ribe iz Jadranskog mora poručiti kako je riba iz Cromarisa, zbog ekološkog uzgoja i posebne pažnje koja se pridaje uzgoju u čistom Jadranskom moru, uistinu „dobro odgojena riba”. Naime, Cromaris u svome vlasništvu ima sedam vrhunskih uzgajališta, smještenih na lokalitetima sjevernog i srednjeg Jadrana, poznatih po tehnološki najmodernijem procesu uzgoja ribe na otvorenom moru i inovativnom konceptu proizvodnje „od mora do stola”, koji jamči da se svježe uzgojena riba u minimalnom vremenskom roku nađe u trgovinama diljem Europe.
Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, najveći je hrvatski proizvođač svježe orade, brancina i školjki u Hrvatskoj, a trenutačno je na osmom mjestu najvećih svjetskih proizvođača orade i brancina. Čak 75 posto prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima.