Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pavlović Peroš: “Ne zanima me što je bilo u prošlosti”

05.02.2017. 23:00
Pavlović Peroš: “Ne zanima me što je bilo u prošlosti”


Tri mjeseca nakon pokušaja raspuštanja podružnice, ninski HDZ-ovci dobili su novo rukovodstvo – za predsjednicu Gradskog odbora izabrana je Dalija Pavlović Peroš, dogradonačelnica Grada Nina. Situacija u ninskom HDZ-u nakon niza turbulencija na relaciji Gradski – Županijski odbor konačno se smirila, iako je ninska podružnica županijskom rukovodstvu nakon kandidature Tomislava Ćurka za predsjednika ŽO-a ostala gotovo postala “trinaesto prase”.
Novoizabrana predsjednica kaže kako je ne zanima što je bilo u prošlosti te će se u svom radu okrenuti samo stvaranju jake podružnice u kojoj će se odluke prvenstveno donositi zajedničkim dogovorom. Naime, Dalija Pavlović Peroš Gradski odbor Nina preuzela je nakon što je ova mjesecima djelovala s povjerenikom, budući da je dotadašnji predsjednik Davor Ćurjurić dao ostavku.
Kalmeta me nije nazvao
Nanizalo se nekoliko oštrih medijskih svađa između ninskog i županijskog rukovodstva, a o pokušaju raspuštanja podružnice Gradski odbor Nina čak je krajem listopada izvijestio i Središnjicu. Predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću naveli su kako je nakon završetka izbora za Županijski odbor i pobjede Božidara Kalmete “krenuo u čitav niz čudnih radnji protiv Kalmetinog protukandidata Tomislava Ćurka, GO HDZ-a Nina i Grada Nina u cjelini”:
“Sve je započelo medijskim istupima Predsjednika i pojedinih članova predsjedništva ŽO Zadarske županije. Za razliku od gosp. Kalmete i pojedinaca iz Predsjedništva, GO HDZ-a Nin nije medijski reagirao na njihove izjave (na riječi “urote”, “izdajnici”, “neka se zapitaju čime je Tomislav Ćurko zaslužio povjerenje”…). Dakle, u 21. stoljeću jedna potpuno demokratska kandidatura prepoznata je od pojedinaca kao urota koja zahtijeva čistke i niz sankcija i osveta, kojima očito nema kraja” – stajalo je u pismu HDZ-u u Zgrebu, nakon kojega se situacija ipak malo primirila.
Do raspuštanja ogranka tako nije došlo, a iako kaže da joj predsjednik Županijskog odbora Božidar Kalmeta nije čestitao na pobjedi, Pavlović Peroš napominje kako se ne želi osvrtati na prošlo vrijeme jer su pred njima lokalni izbori i treba podružnicu dobro pripremiti za izbornu utrku:
Velik izazov
– Vođenje Gradskog odbora stranke velik mi je izazov, a s njegovim sam radom srećom dobro upoznata kao dosadašnja potpredsjednica GO-a. Sada mi je najvažniji cilj ojačati Odbor i pridobiti što više novih članova, pogotovo mladih. U narednih desetak dana održat ću sastanke sa svim predsjednicima temeljnih ogranaka kako bismo pružili mogućnost svim članovima za uključenje u rad Gradskog odbora. Dosta je članova dosad bilo pasivno, pa želim izbjeći da Gradski odbor postane nekakva zatvorena organizacija s tek šačicom članova. Želim jak, demokratski i jedinstven Odbor i zato ću ponajprije razgovarati sa što većim brojem čelnika temeljnih ogranaka – kaže Pavlović Peroš.
Gradski odbor Nina trenutno broji 19 članova, ali će ih novim programom kooptirati daleko više.
– Počinjemo sa pripremama za lokalne izbore na kojima ću se maksimalno angažirati kako bismo ostvarili još jednu pobjedu. Naime, ninski je HDZ u proteklih 12 godina uvijek pobjeđivao u našemu gradu, i to ne samo na lokalnim, već i na parlamentarnim, predsjedničkim i izborima za EU parlament. Uvjerena sam da ćemo tu tradiciju nastaviti – zaključuje nova HDZ-ova predsjednica u Ninu.